LIMUN KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Recept pevačice Jelene iz Zane osvaja na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Jelena Živanović, pevačica grupe Zana i tekstopisac, dokazala je da nije samo talentovana za muziku. Svako ko je probao njen tiramisu sa limunom tvrdi da nema boljeg. Sudeći po Jeleninoj vitkoj liniji rekli bismo i da ne goji. Kremast i sočan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

limun kolač
Shutterstock

 

limun kolač Nenad Vujanović
 

Potrebno je

Za sirup:

  • 100 ml soka od limuna
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode
  • kora limuna

Za fil:

  • 150 ml limunovog soka
  • 150 g šećera
  • 6 žumanaca ili 3 jajeta
  • 15 g gustina
  • kora limuna
  • 75 g putera

Za krem:

  • 200 g maskarpone sira
  • 200 g slatke pavlake
  • 50 g prah šećera
  • 200 g piškota

Priprema:

Stavite da provri limunov sok, pa dodajte šećer, vodu i koru od limuna. Pustite da ključa pet minuta pa dobro ohladite.

Procedite sirup od limuna, pa dodajte šećer, gustin i žumanca i promešajte. Zatim skinite sa vatre, pa dodajte puter i dobro promešajte. Pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. Za krem umutite maskarpone, prah-šećer i slatku pavlaku. Piškote umačite u sirup od limuna, pa ređajte u kalup. Preko prelijte pola krema, pa fil od limuna, pa opet piškote, krem i fil od limuna. Ostavite par sati u frižideru da se prohladi.

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading