POSNA AMERIČKA PITA Neodoljiva poslastica za svako doba dana, mirisna i sočna
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za testo:
- 250 g brašna
- 7 kašika soka od pomorandže
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 175 g margarina
Za fil:
- 1 kg jabuka
- 3 kašike šećera
- 3 kašike soka od pomorandže
- 2 kašike cimeta
- 3 kašike prezli
I još:
- 3 kašike džema od kajsija
- 4 kašike prezli
Priprema:
Testo: Pomešajte prosejano brašno, šećer i so. U drugoj činiji umutite hladan margarin, pa postepeno dodajte brašno i na kraju sok. Kada testo postane kompaktno stavite ga u frižider dok napravite fil. Fil: Narendajte očišćene jabuke, pospite sokom, šećerom i cimetom, te dodajte prezle. Ostavite da odstoje. Testo rastanjite na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od pola centimetra i stavite u podmazan kalup za tortu kao koru. Višak sklonite i zajedno s kalupom stavite još pet minuta u frižider. Rastanjite ostatak testa, isecite na trake. Izvadite pitu iz frižidera, premažite džemom, pospite s pola količine prezli i rasporedite fil. Odozgo stavite preostale prezle i poređajte trake uzduž i popreko. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko jedan sat.
Možda vas zanima:
AMERIČKA PITA SA BRESKVAMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
AMERIČKA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna voćna poslastica za prave sladokusce i one izbirljive
Mekana i sočna, uzećete parče više.
AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)