POSNA AMERIČKA PITA Neodoljiva poslastica za svako doba dana, mirisna i sočna
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za testo:
- 250 g brašna
- 7 kašika soka od pomorandže
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 175 g margarina
Za fil:
- 1 kg jabuka
- 3 kašike šećera
- 3 kašike soka od pomorandže
- 2 kašike cimeta
- 3 kašike prezli
I još:
- 3 kašike džema od kajsija
- 4 kašike prezli
Priprema:
Testo: Pomešajte prosejano brašno, šećer i so. U drugoj činiji umutite hladan margarin, pa postepeno dodajte brašno i na kraju sok. Kada testo postane kompaktno stavite ga u frižider dok napravite fil. Fil: Narendajte očišćene jabuke, pospite sokom, šećerom i cimetom, te dodajte prezle. Ostavite da odstoje. Testo rastanjite na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od pola centimetra i stavite u podmazan kalup za tortu kao koru. Višak sklonite i zajedno s kalupom stavite još pet minuta u frižider. Rastanjite ostatak testa, isecite na trake. Izvadite pitu iz frižidera, premažite džemom, pospite s pola količine prezli i rasporedite fil. Odozgo stavite preostale prezle i poređajte trake uzduž i popreko. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko jedan sat.
Možda vas zanima:
AMERIČKA PITA SA BRESKVAMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
AMERIČKA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna voćna poslastica za prave sladokusce i one izbirljive
Mekana i sočna, uzećete parče više.
AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)