POSNA AMERIČKA PITA Neodoljiva poslastica za svako doba dana, mirisna i sočna

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.

posna američka pita
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za testo:

  • 250 g brašna
  • 7 kašika soka od pomorandže
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika šećera
  • 175 g margarina

Za fil:

  • 1 kg jabuka
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike soka od pomorandže
  • 2 kašike cimeta
  • 3 kašike prezli

I još:

  • 3 kašike džema od kajsija
  • 4 kašike prezli

 

Priprema:

Testo: Pomešajte prosejano brašno, šećer i so. U drugoj činiji umutite hladan margarin, pa postepeno dodajte brašno i na kraju sok. Kada testo postane kompaktno stavite ga u frižider dok napravite fil. Fil: Narendajte očišćene jabuke, pospite sokom, šećerom i cimetom, te dodajte prezle. Ostavite da odstoje. Testo rastanjite na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od pola centimetra i stavite u podmazan kalup za tortu kao koru. Višak sklonite i zajedno s kalupom stavite još pet minuta u frižider. Rastanjite ostatak testa, isecite na trake. Izvadite pitu iz frižidera, premažite džemom, pospite s pola količine prezli i rasporedite fil. Odozgo stavite preostale prezle i poređajte trake uzduž i popreko. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko jedan sat.

SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)