PASTA SA TUNOM ZA PRAVE GURMANE Posno jelo koje budi sva čula

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočna i ukusna, pravićete stalno.

pasta sa tunom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g testenine bez jaja
  • konzerva tunjevine
  • glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • konzerva paradajza pelata
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • malo biljnog kačkavalja

Priprema:

Skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja. Propržite sitno seckan crni i beli luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. U luk dodajte oceđenu tunjevinu, pa umešajte usitnjen paradajz pelat. Pojačajte vatru da prokrčka. Sos začinite, pa ga pomešajte sa testom i služite toplo. Preko paste izrendajte malo biljnog kačkavalja. Prijatno!

@moja.trpeza Savršen kolač sa dva sastojka Sastojci: 300 g kiselih jabuka 🍏 150 g posne crne čokolade 🍫 Priprema: 1. Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na manje komade. 2. Kuvajte ih na šporetu 15 minuta dok ne omekšaju. 3. Ostavite da se prohlade, a za to vreme otopite posnu crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. 4. Jabuke i otopljenu čokoladu dobro izblendirajte dok ne dobijete glatku smesu. 5. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da se stegne u frižideru najmanje 2 sata. 6. Secite na komade i poslužite uz zamrznuto voće ili prelivene posnom belom čokoladom. Brzo, jednostavno i ukusno! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryoupage #recipe #fypシ゚ ♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading