POSNA DOBOŠ TORTA Raskošna poslastica savršena za svaku svečanost

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Neodoljiva poslastica dostojna kraljevske trpeze, uzećete parče više.

posna doboš torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore

  • 150 g šećera u prahu
  •  250 g brašna
  •  1/2 kašičice sode bikarbone
  •  3 šoljice meda
  •  3 šoljice kisele vode

Za fil

  • 200 g kristal šećera
  • 250 g mlevenih oraha
  •  3 štangle rastopljene čokolade
  • 1 kesica vanilin šećera

za roze fondan

  • 200 g šećera u prahu
  • ekstrat od maline

 

Priprema kore

Stavite u posudu sve sastojke za kore ( brašno, šećer u prahu, med, kiselu vodu i sodu bikarbonu). Promešajte dobro sve pa ispecite tri kore.

Priprema fila

Ušpinujte kristal šećer sa vodom pa dodajte mlevene orahe, rastopljenu čokoladu i 1 kesicu vanilin šećera. Onda sve to dobro promešajte i prohladite. 

Priprema fondana

Šećer u prahu umutite sa pola čaše vruće vode, pa dodajte nekoliko kapi ekstrata od maline.

Priprema torte

Prvo od sastojaka za koru ispecite tri kore. Onda ih premažite filom. Na kraju, filovanu tortu premažite fondanom.

@moja.trpeza Savršen kolač sa dva sastojka Sastojci: 300 g kiselih jabuka 🍏 150 g posne crne čokolade 🍫 Priprema: 1. Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na manje komade. 2. Kuvajte ih na šporetu 15 minuta dok ne omekšaju. 3. Ostavite da se prohlade, a za to vreme otopite posnu crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. 4. Jabuke i otopljenu čokoladu dobro izblendirajte dok ne dobijete glatku smesu. 5. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da se stegne u frižideru najmanje 2 sata. 6. Secite na komade i poslužite uz zamrznuto voće ili prelivene posnom belom čokoladom. Brzo, jednostavno i ukusno! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryoupage #recipe #fypシ゚ ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading