KAPUĆINO KOLAČ Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 130 g neslanog putera
- 150 g šećera
- 80 g brašna
- 80 g kapućino u prahu + 2 kašike rendane čokolade za kuvanje
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
- 50 g neslanog putera
- 100 g šećera u prahu
- 50 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike umućenog šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi umutite omekšali puter sa šećerom i jajima, pa dodajte prosejano brašno pomešano za praškom za pecivo. Polako promešajte drvenom kašikom, pa dodajte kapućino prah i rendanu čokoladu. Promešajte drvenom kašikom, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Ostavite pečen biskvit u plehu 10 minuta, pa pažljivo premestite na rešetku za hlađenje. Secite dužinom da dobijete dva jednaka dela. Umutite jaja sa šećerom na pari, pa umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se ne zgusne, pa dodajte umućen šlag. Dobro promešajte, pa nanesite fil na jednu koru i preklopite drugom. Zatim, premažite filom čitav kolač.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sladak, bićete oduševljeni.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)