POSNA RIBLJA PAŠTETA Kremasta i ukusna, a gotova za 15 minuta

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a neverovatno je ukusna.

riblja pašteta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g tunjevine
  • 2 čena belog luka
  • 1 srednji crveni luk
  • 2-3 kisela krastavčića
  • 3 kašike posnog majoneza
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Sok od pola limuna
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema:

Ocedite dobro tunjevinu, pa iseckajte lukove i kisele krastavčiće. U blender stavite ribu, beli luk, kisele krastavce, posni majonez i maslinovo ulje pa blendajte, dok ne dobijete kremastu smesu. Posolite i pobiberite, pa dodajte sok od limuna. Kratko izblendajte. Paštetu pospite svežim peršunom pa je ostavite pola sata u frižideru.

@moja.trpeza POSLASTICA ZA SAMO 100 DINARA (posno) Savršena poslastica za posne dane: ogulite jabuku, očistite je od semenki i stavite da se kuva s narom, vodom i 3 kašike šećera na tihoj vatri. Kad jabuke poprime boju nara, skinite ih sa vatre i poslužite s malo meda i, po želji, orasima. #trpeza #mojatrpeza #post #posnahrana #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ Pretty (Sped Up) - MEYY

Možda vas zanima:

pašteta od pasulja

KADA PROBATE PAŠTETU OD PASULJA PO RECEPTU ZORICE MARKOVIĆ NEĆETE POŽELETI DRUGU Osvaja od prvog zalogaja

09:00

29 jun, 2025

Sezonski recepti

Zorica Marković, pevačica folk muzike, od 70 ih godina prošlog veka deo je srpske muzičke scene, a svojim moćnim vokalom spada u izvođače za čiji se nastup traži karta više. Da nije samo talentovana za pevanje, pokazuje i ovaj recept za namaz od pasulja, koji daje šmek svakom jelu. Njenim specijalitetima najviše se obraduju sinovi Dejan i Ilija.

Komentari (0)

Loading