NEODOLJIVE GOMBOCE Vojvođanske knedle kojima je nemoguće odoleti

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Prave se lako, a nestaju sa stola prve.

gomboce
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • brašna po potrebi
  •  so
  •  1 jaje

Za fil:

  • pekmez
  • kakao

I još:

  • maslac
  • prezle
  • vanilin-šećer
  •  cimet

Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci pa ga oljuštite i propasirajte. Onda pustite da se prohladi, pa dodajte jaje, brašno i so. Umesite mekano testo pa ga ostavite prekrivenog krpom da se prohladi. Onda testo podelite na dva dela, pa razvucite oklagijom i urolajte. Zatim, secite kolutove, u svaki kolut stavite kašičicu pekmeza, pa pospite s malo kakaoa. Rukama oblikujte gomboce (knedle). Kuvajte šest do osam minuta, u ključaloj vodi, biće gotove kad isplivaju na površinu. Onda ih vadite šupljikavom kašikom i ocedite.Propržite prezle na maslacu, pa skinite sa vatre i dodajte cimet i vanilin šećer. Gotove gomboce valjajte u prezle.

@moja.trpeza Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading