NEODOLJIVE GOMBOCE Vojvođanske knedle kojima je nemoguće odoleti
Prave se lako, a nestaju sa stola prve.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- brašna po potrebi
- so
- 1 jaje
Za fil:
- pekmez
- kakao
I još:
- maslac
- prezle
- vanilin-šećer
- cimet
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci pa ga oljuštite i propasirajte. Onda pustite da se prohladi, pa dodajte jaje, brašno i so. Umesite mekano testo pa ga ostavite prekrivenog krpom da se prohladi. Onda testo podelite na dva dela, pa razvucite oklagijom i urolajte. Zatim, secite kolutove, u svaki kolut stavite kašičicu pekmeza, pa pospite s malo kakaoa. Rukama oblikujte gomboce (knedle). Kuvajte šest do osam minuta, u ključaloj vodi, biće gotove kad isplivaju na površinu. Onda ih vadite šupljikavom kašikom i ocedite.Propržite prezle na maslacu, pa skinite sa vatre i dodajte cimet i vanilin šećer. Gotove gomboce valjajte u prezle.
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
KNEDLE SA ČOKOLADOM BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i slatke, nestaće sa stola odmah.
KNEDLE SA DŽEMOM Kao one iz bakine kuhinje, mirisne, mekane kao duša i sočne, nema im ravnih!
Najbolje stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)