POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a pun vitamina
Pravi se lako, a krepi organizam u trenu.
Potrebno je:
- 250 g šampinjona
- 250 g bukovača
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1 šargarepa
- 1 litar povrtnog ili pilećeg bujona
- 200 ml biljne pavlake za kuvanje
- ulje za prženje
- so i biber po ukusu
- sveži peršun (sitno iseckan)
Priprema:
U šerpi zagrejte ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekšaju. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte iseckan krompir, šargarepu i bujon. Dodajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta. Poslužite posuto sa svežim peršunom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD PEČURAKA Sočno predjelo ukusa koji priča priče
Sočna krem čorba zagrejaće vam organizam u trenu.
POTAŽ OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, a posan, prste da poližete
Kremast i sočan, savršen za hladne dane.
POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, nestaće sa stola odmah.
POTAŽ OD PEČURAKA GREJE DUŠU I TELO Pun vitamina i preukusan, sipaćete tanjir više
Kremast i lagan, a zasitan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)