POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a pun vitamina

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a krepi organizam u trenu.

potaž od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g šampinjona
  • 250 g bukovača
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir
  • 1 šargarepa
  • 1 litar povrtnog ili pilećeg bujona
  • 200 ml biljne pavlake za kuvanje
  • ulje za prženje
  • so i biber po ukusu
  • sveži peršun (sitno iseckan)

Priprema:

U šerpi zagrejte ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekšaju. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte iseckan krompir, šargarepu i bujon. Dodajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta. Poslužite posuto sa svežim peršunom.

@moja.trpeza Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading