BELA ČORBA Po originalnom kafanskom receptu, krepi organizam u trenu
Greje dušu i telo, a svaki zalogaj je raj za nepca.

Potrebno je:
- 400 g belog mesa
- 3 crna luka
- 3 šargarepe
- 3 krompira
- 3 žumanca
- 180 ml pavlake
- 1 kašika brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika bibera
- 1 veza peršunovog lista
Priprema:
Iseckajte crni luk na sitno i stavite da se dinsta na ulju. Belo pileće meso isecite na kockice, pa ga dodajte luku, sipajte preko mesa malo brašna i nastavite sa dinstanjem.
Posle pet minuta počnite da dolivate vodu. Potom dodajte šargarepu i krompir koje ste prethodno očistili i iseckali na sitno. Posolite, dodajte biber i suvi začin, pa nalijte vodom i kuvajte na „tihoj“ vatri. Na ovu količinu sastojaka biće dovoljno da sipate dva litra vode.
Povremeno promešajte čorbu. Posle otprilike sat vremena čorba će biti gotova. Skinite posudu sa šporeta, pa u čorbu ulijte umućena žumanca sa kiselom pavlakom. Još nekoliko puta dobro promešajte čorbu, kako bi se pavlaka i žumanca sjedinili sa ostalim sastojcima. Ako volite kiseliju čorbu, na kraju dodajte limunov sok i opet promešajte. Prilikom služenja sitno iseckajte svež peršunov list, pa pospite po sredini tanjira.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)