POSNI ČIZKEJK Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa
Lagan i kremast desert, prste da poližete.
Za koru
- 300 g posnog, mlevenog keksa
- 125 g margarina
- 150 ml soka od pomorandže
Za beli fil
- 500 ml biljne slatke pavlake
- 250 g margarina
- 20 g želatina
- 100 ml vode
Za voćni fil
- 800 g malina
- 10 kašika šećera
- 20 g želatina
- 100 ml vode
Priprema
U jednu posudu stavite mleveni keks i otopljen margarin pa izmešajte. Sipajte sok pa izmešajte dok smesa ne postane kompaktna. Stavite obruč na tacnu pa rasporedite pripremljenu smesu i poravnajte. Zasebno mikserom umutite biljnu slatku pavlaku, pa dodajte margarin i dobro umutite. U vodi razmutite želatin, pa zakuvajte 2 minuta. Onda skinite sa vatre i ostavite 2 minuta da se prohladi. Postepeno dodajte slatku pavlaku i margarin, uz neprestano mućenje. Zatim, beli fil nanesite preko kore. Stavite maline i šećer u šerpicu pa izmešajte. U vodi rastvorite želatin pa sipajte u šerpicu i izmešajte. Kuvajte sve dok ne dobije gustinu. Kada se prohladi nanesite preko belog fila. Ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Onda skinite obruč pa secite čizkejk na parčiće. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Fenomenalan desert sa sirom za sva vremena i prilike
Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji se pamti
Pogodan za dane Petrovskog posta, a razliku u ukusu nećete da osetite.
POSNI ČIZKEJK Kremasto savršenstvo idealno za sve prilike, prste da poližete
Ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)