POSNI ČIZKEJK Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

09:10

Sezonski recepti 0

Lagan i kremast desert, prste da poližete.

čizkejk
Shutterstock

Za koru

Možda vas zanima:

  • 300 g posnog, mlevenog keksa
  • 125 g margarina
  • 150 ml soka od pomorandže 

Za beli fil

  • 500 ml biljne slatke pavlake
  • 250 g margarina 
  • 20 g želatina 
  • 100 ml vode

Za voćni fil

  • 800 g malina
  • 10 kašika šećera
  • 20 g želatina
  • 100 ml vode

Priprema

U jednu posudu stavite mleveni keks i otopljen margarin pa izmešajte. Sipajte sok pa izmešajte dok smesa ne postane kompaktna. Stavite obruč na tacnu pa rasporedite pripremljenu smesu i poravnajte.  Zasebno mikserom umutite biljnu slatku pavlaku, pa dodajte margarin i dobro umutite. U vodi razmutite želatin, pa zakuvajte 2 minuta. Onda skinite sa vatre i ostavite 2 minuta da se prohladi. Postepeno dodajte slatku pavlaku i margarin, uz neprestano mućenje. Zatim, beli fil nanesite preko kore. Stavite maline i šećer u šerpicu pa izmešajte. U vodi rastvorite želatin pa sipajte u šerpicu i izmešajte. Kuvajte sve dok ne dobije gustinu. Kada se prohladi nanesite preko belog fila. Ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Onda skinite obruč pa secite čizkejk na parčiće. Bon appetit!

Osveženje od nara Sastojci: 1 nar 200 g borovnica 1 limun 1 kašika meda 1 čaša vode Priprema: Očistite nar i stavite ga u blender. Dodajte borovnice, med, limunov sok i vodu, pa blendirajte dok ne dobijete glatki napitak. Sipajte u čašu i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - music

Komentari (0)