ČUPAVCI Starinski slatkiš sa kokosom za sve svečane prilike

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

čupavci
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 13 kašika ulja
  • 16 kašika glatkog brašna
  • 120 ml mleka
  • 1 prašak za pecivo

Za čokoladni preliv:

  • 150 g crne čokolade
  • 200 ml mleka
  • 150 g putera
  • 200 g kokosa, za rolanje

 

Priprema:

Izmešajte šećer i puter u penastu smesu, pa dodajte jaja i mleko. U pripremljenu smesu prosejte brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte drvenom kašikom ili lopaticom. Zagrejte rernu na 180 stepeni, kvadratni pleh obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko pola sata i testirajte čačkalicom da li je biskvit gotov. Ako ispadne čist, biskvit je spreman. Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari s puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.

Kokos rapsodija Sastojci: 200 g kokosa 200 g blendiranog badema 1 puding od vanile 1 limun (kora) 1 kašika meda Priprema: Pomešajte puding od vanile, kokos, badem, med i narendanu koru limuna dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite uz preliv od pistaća i uživajte u rapsodiji ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - Franklin Saint
Tagovi:

Komentari (0)