POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

Potrebno je:
- 500 g posnog keksa
- 400 g mlevenih oraha
- 300 g šećera
- 200 ml sojinog mleka za umakanje keksa
- 150 g griza
- 100 g crne čokolade
- 1 l vode
- 7 kašika džema od kajsije
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Skuvajte griz sa šećerom i vodom. Dodajte u vruć griz čokoladu i mešajte da se istopi. Kada se malo prohladi, dodajte orahe i džem. Keks umačite u mleko i poređajte na dno tacne kao koru. Nafilujte, pa poređajte drugi red keksa, zatim fil i tako redom dok sve ne potrošite. Celu tortu nafilujte filom okolo, a na poslednji red keksa stavite glazuru od čokolade. Ostavite da se stegne, pa tortu stavite u frižider preko noći.
Možda vas zanima:

BRZA POSNA KEKS TORTA Uspeva i početnicima, a žele bonbone daju posenu čar
Svima uspeva, a topi se u ustima.

NEPEČENA POSNA KEKS TORTA Brza poslastica očaravajućeg ukusa kada navrate iznenadni gosti
Fenomenalna poslastica idealna za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

NAJBRŽA POSNA KEKS TORTA Idealna kada vam dođu nenajavljeni gosti, a obožavaju je i veliki i mali
Nema kuvanja, ni pečenja, uspeće svima, a topi se u ustima.

POSNA KEKS TORTA Gotova za nekoliko minuta, a nestane sa stola odmah
Jednostavna priprema koja traje samo nekoliko minuta, a neodoljiva poslastica. Napravite ovu ukusnu tortu za slavsku trpezu, obradovaćete goste a uštedećete vreme. Uspeće i potpunim početnicima.

POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu
Kremasta i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

KREMASTA MIMOZA SALATA Svečano predjelo koje se super slaže sa raznim jelima, a posna
Sočna i svečana, savršena za sve bitne događaje.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)