POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.
Potrebno je:
- 500 g posnog keksa
- 400 g mlevenih oraha
- 300 g šećera
- 200 ml sojinog mleka za umakanje keksa
- 150 g griza
- 100 g crne čokolade
- 1 l vode
- 7 kašika džema od kajsije
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Skuvajte griz sa šećerom i vodom. Dodajte u vruć griz čokoladu i mešajte da se istopi. Kada se malo prohladi, dodajte orahe i džem. Keks umačite u mleko i poređajte na dno tacne kao koru. Nafilujte, pa poređajte drugi red keksa, zatim fil i tako redom dok sve ne potrošite. Celu tortu nafilujte filom okolo, a na poslednji red keksa stavite glazuru od čokolade. Ostavite da se stegne, pa tortu stavite u frižider preko noći.
Možda vas zanima:
POSNA KREM TORTA ZA 15 MINUTA Kremasti nadev, hrskavi slojevi i bogati ukus oraha i čokolade
Lagana, kremasta i brza, bićete oduševljeni.
POSNA KEKS TORTA OD SAMO 2 SASTOJKA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Jednostavna, a savršenog ukusa.
MIRINA POSNA KEKS TORTA Polovina već nestane dok pristavite kafu
Kremasta i jednostavna, nema ko je ne voli.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Miris i ukus detinjstva u svakom zalogaju
Jednostavna, brza i preukusna, a nema ko je ne voli.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)