POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za baklavu
- 100 g mlevenih oraha
- 50 g seckanih oraha
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 300 g crne čokolade
- 1 kašičica cimeta
- 250 g margarina
Za sirup:
- 800 g šećera
- 6 dl vode
- 1 kesica vanilin šećera
- pola limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite mlevene orahe, seckane orahe, posni mleveni keks, rendanu čokoladu i kašičicu cimeta. Jednu koru presavite i pospite sa smesom, pa uvijte u rolnicu i stavite u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Isecite rolnice dužine 6 cm, pa otopljenim margarinom prelijte baklavu. Pecite 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. U šerpici skuvajte vodu, šećer, vanilin šećer i kuvajte nakon vrenja još 5 minuta. Sok od limuna dodajte minut pred kraj kuvanja. Hladnu baklavu prelijte vrućim sirupom.
Možda vas zanima:
SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
SOČNA BAKLAVA SA MLEKOM Nema ko vam neće tražiti recept, savršenstvo ukusa
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Drugačija, sočna i mekana kao duša, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršen spoj ukusa u poslastici koja se ne odbija.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)