POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.

Potrebno je:
- 500 g tankih kora za baklavu
- 100 g mlevenih oraha
- 50 g seckanih oraha
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 300 g crne čokolade
- 1 kašičica cimeta
- 250 g margarina
Za sirup:
- 800 g šećera
- 6 dl vode
- 1 kesica vanilin šećera
- pola limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite mlevene orahe, seckane orahe, posni mleveni keks, rendanu čokoladu i kašičicu cimeta. Jednu koru presavite i pospite sa smesom, pa uvijte u rolnicu i stavite u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Isecite rolnice dužine 6 cm, pa otopljenim margarinom prelijte baklavu. Pecite 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. U šerpici skuvajte vodu, šećer, vanilin šećer i kuvajte nakon vrenja još 5 minuta. Sok od limuna dodajte minut pred kraj kuvanja. Hladnu baklavu prelijte vrućim sirupom.
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Drugačija, sočna i mekana kao duša, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršen spoj ukusa u poslastici koja se ne odbija.

BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi magiju iz 1001 noći, po dugo čuvanom receptu
Još sočnija od one klasične.

BAKLAVA SA MLEKOM Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivu poslasticu
Još sočnija od one klasične, ukusa koji se pamti.

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju
Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.

BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.

CEZAR SALATA ZA LINIJU IZ SNOVA Bićete dugo siti, a savršena za vrele letnje dane
Sočna i zasitna, pravićete stalno.

SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.
Komentari (0)