POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za baklavu
- 100 g mlevenih oraha
- 50 g seckanih oraha
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 300 g crne čokolade
- 1 kašičica cimeta
- 250 g margarina
Za sirup:
- 800 g šećera
- 6 dl vode
- 1 kesica vanilin šećera
- pola limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite mlevene orahe, seckane orahe, posni mleveni keks, rendanu čokoladu i kašičicu cimeta. Jednu koru presavite i pospite sa smesom, pa uvijte u rolnicu i stavite u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Isecite rolnice dužine 6 cm, pa otopljenim margarinom prelijte baklavu. Pecite 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. U šerpici skuvajte vodu, šećer, vanilin šećer i kuvajte nakon vrenja još 5 minuta. Sok od limuna dodajte minut pred kraj kuvanja. Hladnu baklavu prelijte vrućim sirupom.
Možda vas zanima:
SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
SOČNA BAKLAVA SA MLEKOM Nema ko vam neće tražiti recept, savršenstvo ukusa
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Drugačija, sočna i mekana kao duša, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršen spoj ukusa u poslastici koja se ne odbija.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)