KARAĐORĐEVA ŠNICLA Savršen spoj mesa, kajmaka i tartar sosa, po pravom kafanskom receptu
Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog, telećeg ili pilećeg belog mesa
- 300 gr kajmaka
- so
- začini po ukusu
- ulje za prženje
Za paniranje:
- 6 kašika prezli
- 6 kašika brašna
- so, biber
- 2 jaja
Za tartar sos:
- 2 dl kisele pavlake
- 2 dl majoneza
- 4 kisela krastavca
- 2 čena belog luka
- kašičica mirođije
Priprema:
Čekićem za meso dobro istanjite šnicle. Posolite i začinite pa ih ostavite sa strane, da omekša. Zatim premažite kajmakom i urolajte, a ćoškove uvucite unutra. U jednoj posudi umutite jaja, a u druge dve stavite prezle i brašno. Prvo valjajte rolat u brašno, pa u jaja, pa u prezle. Pržite u zagrejanom tiganju sa dosta ulja, uz povremeno i lagano okretanje, dok ne porumene. Onda stavite na ubrus da se ocede od viška ulja. Iseckajte kisele krastavčiće na kocke pa ih stavite u činiju. Dodajte pavlaku, majonez, sitno seckan beli luk i mirođiju. Pomešajte dobro i služite kao preliv uz šnicle. Prijatno!
Možda vas zanima:
KARAĐORĐEVA ŠNICLA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Bićete oduševljeni ukusom.
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA Ista kao ona kafanska, svaki zalogaj miluje nepca
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAO IZ KAFANE Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Služite toplo uz pomfrit i tartar sos.
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara od koga će vam poći voda na usta
Služite tople uz pomfrit i tartar sos.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)