KARAĐORĐEVA ŠNICLA Savršen spoj mesa, kajmaka i tartar sosa, po pravom kafanskom receptu
Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog, telećeg ili pilećeg belog mesa
- 300 gr kajmaka
- so
- začini po ukusu
- ulje za prženje
Za paniranje:
- 6 kašika prezli
- 6 kašika brašna
- so, biber
- 2 jaja
Za tartar sos:
- 2 dl kisele pavlake
- 2 dl majoneza
- 4 kisela krastavca
- 2 čena belog luka
- kašičica mirođije
Priprema:
Čekićem za meso dobro istanjite šnicle. Posolite i začinite pa ih ostavite sa strane, da omekša. Zatim premažite kajmakom i urolajte, a ćoškove uvucite unutra. U jednoj posudi umutite jaja, a u druge dve stavite prezle i brašno. Prvo valjajte rolat u brašno, pa u jaja, pa u prezle. Pržite u zagrejanom tiganju sa dosta ulja, uz povremeno i lagano okretanje, dok ne porumene. Onda stavite na ubrus da se ocede od viška ulja. Iseckajte kisele krastavčiće na kocke pa ih stavite u činiju. Dodajte pavlaku, majonez, sitno seckan beli luk i mirođiju. Pomešajte dobro i služite kao preliv uz šnicle. Prijatno!
Možda vas zanima:
KARAĐORĐEVA ŠNICLA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Bićete oduševljeni ukusom.
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA Ista kao ona kafanska, svaki zalogaj miluje nepca
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAO IZ KAFANE Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Služite toplo uz pomfrit i tartar sos.
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara od koga će vam poći voda na usta
Služite tople uz pomfrit i tartar sos.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)