KARAĐORĐEVA ŠNICLA Savršen spoj mesa, kajmaka i tartar sosa, po pravom kafanskom receptu
Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KARAĐORĐEVA ŠNICLA Po originalnom kafanskom receptu, klasik bez premca od 1956. godine
1956.godine kuvar Milovan Mića Stojanović napravio je Karađorđevu šniclu.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.

LOVAČKE ŠNICLE Po starom kafanskom receptu, meso se lepi za prste
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.

PUNJENE KRMENADLE Slasno jelo za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, a meso se lepi za prste.
- 1 kg svinjskog, telećeg ili pilećeg belog mesa
- 300 gr kajmaka
- so
- začini po ukusu
- ulje za prženje
Za paniranje:
- 6 kašika prezli
- 6 kašika brašna
- so, biber
- 2 jaja
Za tartar sos:
- 2 dl kisele pavlake
- 2 dl majoneza
- 4 kisela krastavca
- 2 čena belog luka
- kašičica mirođije
Priprema:
Čekićem za meso dobro istanjite šnicle. Posolite i začinite pa ih ostavite sa strane, da omekša. Zatim premažite kajmakom i urolajte, a ćoškove uvucite unutra. U jednoj posudi umutite jaja, a u druge dve stavite prezle i brašno. Prvo valjajte rolat u brašno, pa u jaja, pa u prezle. Pržite u zagrejanom tiganju sa dosta ulja, uz povremeno i lagano okretanje, dok ne porumene. Onda stavite na ubrus da se ocede od viška ulja. Iseckajte kisele krastavčiće na kocke pa ih stavite u činiju. Dodajte pavlaku, majonez, sitno seckan beli luk i mirođiju. Pomešajte dobro i služite kao preliv uz šnicle. Prijatno!

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
Komentari (0)