KARAĐORĐEVA ŠNICLA Savršen spoj mesa, kajmaka i tartar sosa, po pravom kafanskom receptu

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.

karađorđeva šnicla
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 kg svinjskog, telećeg ili pilećeg belog mesa
  • 300 gr kajmaka
  • so
  • začini po ukusu
  • ulje za prženje

Za paniranje:

  • 6 kašika prezli
  • 6 kašika brašna
  • so, biber
  • 2 jaja

Za tartar sos: 

  • 2 dl kisele pavlake
  • 2 dl majoneza
  • 4 kisela krastavca
  • 2 čena belog luka
  • kašičica mirođije

Priprema:

Čekićem za meso dobro istanjite šnicle. Posolite i začinite pa ih ostavite sa strane, da omekša. Zatim premažite kajmakom i urolajte, a ćoškove uvucite unutra.  U jednoj posudi umutite jaja, a u druge dve stavite prezle i brašno. Prvo valjajte rolat u brašno, pa u jaja, pa u prezle. Pržite u zagrejanom tiganju sa dosta ulja, uz povremeno i lagano okretanje, dok ne porumene. Onda stavite na ubrus da se ocede od viška ulja. Iseckajte kisele krastavčiće na kocke pa ih stavite u činiju. Dodajte pavlaku, majonez, sitno seckan beli luk i mirođiju. Pomešajte dobro i služite kao preliv uz šnicle. Prijatno!

 

VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats Watch on TikTok

 

Komentari (0)