GULAŠ Sočno jelo za prave gurmane, u savršenom spoju ukusa

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ukusno i slasno jelo.

gulaš
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

  • 700 g telećih krmenadli, isečenih na kocke
  • 2 crna luka
  • 2 paprike, isečene na trakice
  • 2 čena belog luka, usitnjena
  • 2 kašičice paprike u prahu
  • 1 šolja paradajza iz konzerve
  • 1 šolja goveđe supe
  • maslinovo ulje
  • so i biber po ukusu

Priprema:

U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje i pržite crni luk i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte teletinu i pržite dok meso ne poprimi smeđu boju. Dodajte papriku, papriku u prahu, paradajz i goveđu supu. Smanjite vatru, pokrijte lonac i kuvajte 1,5-2 sata dok meso ne postane mekano. Poslužite uz testeninu, palentu ili pire krompir.

Gulaš od sočiva Sastojci: 300 g kuvanog sočiva 100 g crnog luka 3 kašike paradajz pirea 100 g šargarepe 100 g krompira 1 paprika Peršun, so, biber Maslinovo ulje Priprema: Sitno iseckati luk i šargarepu, propržiti, zatim dodati seckani krompir i papriku. Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Dodati sočivo, paradajz pire, so, biber i peršun. Kuvati još nekoliko minuta dok se ne zgusne, pa poslužiti. #mojatrpeza #gulas #recept #proteinskiobrok #foodtok #zdravahrana #fyp #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS
img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
01. 04. 2025 18:46

A, imala je sve: Slavna manekenka vodila je naizgled savršen život, ali iza sjaja skrivao se pakao

img
01. 04. 2025 19:13

ŽENA IZVUČENA IZ RUŠEVINA 91 SAT POSLE ZEMLJOTRESA Ovo je pravo čudo, poginulo ih je skoro 3.000

img
01. 04. 2025 19:14

Čudo u Mjanmaru: Posle više od 90 sati žena izvučena ispod ruševina nakon zemljotresa

img
01. 04. 2025 19:09

EPSTAJNOVA ŽRTVA U BOLNICI: Virdžinija Đufre koja je optužila američkog milionera za podvođenje doživela saobraćajku

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
01. 04. 2025 19:10

U BEOGRADU PROSEK ZA KVADRAT OKO 17 EVRA: Pale kirije u glavnom gradu, naročito na ovim lokacijama - Ovo je razlog

img
01. 04. 2025 19:11

BROJ ZAPOSLENIH DUPLIRAN ZA MESEC DANA? Burna rasprava odbornika o broju zaposlenih u Gradskoj upravi Banjaluke

img
01. 04. 2025 19:07

"Četvoro članova moje porodice je preživelo albansku golgotu"! Laza Šećer o precima koji su poslednji atom snage dali braneći domovinu

Komentari (0)