POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNI GIROS SA PEČURKAMA Toliko je ukusan da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Posan i slasan, za pravo uživanje.

POSNE PUNJENE TIKVICE SA PARADAJZOM IZ RERNE Sočno i zasitno posno jelo koje greje dušu i telo
Toliko su ukusne da ćete da zaboravite da nedostaje meso.

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

BORANIJA NA VODI Sočna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Toliko je dobra da ćete sipati tanjir više.
- 800 g krompira
- 150 g sojinih ljuspica
- 2 velike glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 plavi patlidžan
- 1 vezica sremuša
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1 kašičica soli
- biber
- 50 ml ulja
- 500 ml biljne pavlake za kuvanje
- 3 kašike brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite krompir na tanke ploške. Očistite šargarepu i lukove, pa ih operite i iseckajte. Operite sremuš pod mlazom hladne vode, pa ga iseckajte. Operite i isecite plavi patlidžan na ploške, pa malo posolite i ostavite pet minuta. Onda ga ocedite. Ulje zagrejte u tiganju na srednje jakoj vatri, pa kratko prodinstajte crni i beli luk. Onda dodajte šargarepu, plavi patlidžan i sremuš, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Potom nalijte paradajz pire, mlevenu začinsku papriku, so i biber, sve dobro promešajte i nastavite da dinstate još pet minuta, pa skinite sa ringle. Vrućom vodom prelijte sojine ljuspice, pa pustite da odstoje 10 ak minuta, dok ne nabubre. Zatim ih ocedite od vode i dodajte u sos. Dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom. Na dno stavite red krompira, pa dodajte dinstano povrće sa sojinim ljuspicama. Preko poređajte ostatak krompira. U šerpicu sipajte biljnu pavlaku za kuvanje, pa je blago zagrejte. Umešajte tri kašike brašna i mešajte sve dok ne dobijete gust sos. Posolite, promešajte, pa prelijte sos preko musake. Pecite musaku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)