POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.
Potrebno je:
- 800 g krompira
- 150 g sojinih ljuspica
- 2 velike glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 plavi patlidžan
- 1 vezica sremuša
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1 kašičica soli
- biber
- 50 ml ulja
- 500 ml biljne pavlake za kuvanje
- 3 kašike brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite krompir na tanke ploške. Očistite šargarepu i lukove, pa ih operite i iseckajte. Operite sremuš pod mlazom hladne vode, pa ga iseckajte. Operite i isecite plavi patlidžan na ploške, pa malo posolite i ostavite pet minuta. Onda ga ocedite. Ulje zagrejte u tiganju na srednje jakoj vatri, pa kratko prodinstajte crni i beli luk. Onda dodajte šargarepu, plavi patlidžan i sremuš, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Potom nalijte paradajz pire, mlevenu začinsku papriku, so i biber, sve dobro promešajte i nastavite da dinstate još pet minuta, pa skinite sa ringle. Vrućom vodom prelijte sojine ljuspice, pa pustite da odstoje 10 ak minuta, dok ne nabubre. Zatim ih ocedite od vode i dodajte u sos. Dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom. Na dno stavite red krompira, pa dodajte dinstano povrće sa sojinim ljuspicama. Preko poređajte ostatak krompira. U šerpicu sipajte biljnu pavlaku za kuvanje, pa je blago zagrejte. Umešajte tri kašike brašna i mešajte sve dok ne dobijete gust sos. Posolite, promešajte, pa prelijte sos preko musake. Pecite musaku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)