POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

musaka sa sremušem
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 800 g krompira
  • 150 g sojinih ljuspica
  • 2 velike glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 plavi patlidžan
  • 1 vezica sremuša
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • 1 kašičica soli
  • biber
  • 50 ml ulja
  • 500 ml biljne pavlake za kuvanje
  • 3 kašike brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite krompir na tanke ploške. Očistite šargarepu i lukove, pa ih operite i iseckajte. Operite sremuš pod mlazom hladne vode, pa ga iseckajte. Operite i isecite plavi patlidžan na ploške, pa malo posolite i ostavite pet minuta. Onda ga ocedite. Ulje zagrejte u tiganju na srednje jakoj vatri, pa kratko prodinstajte crni i beli luk. Onda dodajte šargarepu, plavi patlidžan i sremuš, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Potom nalijte paradajz pire, mlevenu začinsku papriku, so i biber, sve dobro promešajte i nastavite da dinstate još pet minuta, pa skinite sa ringle. Vrućom vodom prelijte sojine ljuspice, pa pustite da odstoje 10 ak minuta, dok ne nabubre. Zatim ih ocedite od vode i dodajte u sos. Dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom. Na dno stavite red krompira, pa dodajte dinstano povrće sa sojinim ljuspicama. Preko poređajte ostatak krompira. U šerpicu sipajte biljnu pavlaku za kuvanje, pa je blago zagrejte. Umešajte tri kašike brašna i mešajte sve dok ne dobijete gust sos. Posolite, promešajte, pa prelijte sos preko musake. Pecite musaku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Lava kolač Sastojci: 1 puding od čokolade 300 ml mleka 3 kašike šećera 2 banane 200 g mlevenog keksa Priprema: Sipajte 200 ml mleka u šerpu i stavite da se kuva. U posebnoj posudi pomešajte preostalo mleko sa pudingom u prahu i šećerom, dobro promešajte da nema grudvica. Kada mleko provri, dodajte pripremljenu smesu i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. U tepsiju sa plehom ravnomerno pospite mleveni keks, zatim preko njega prelijte gotov puding i ravnomerno rasporedite. Banane presecite na pola i postavite ih na četiri strane. Kada se kolač prohladi, isecite ga na četiri dela i svaki deo preklopite preko banane. Servirajte na tanjir i uživajte u sočnom, brzom i ukusnom lava kolaču! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #kolaci #kolac #lavakolač #viral_video #viralvideos #foryoupage #foryouu ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)