DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.
Potrebno je:
- 300 g čvaraka
- 100 g maslaca
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Čvarke ocedite od suvišne masti. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, dok ne postane staklast. Izgnječite beli luk. Čvarke prebacite u blender i dobro izblendajte. Onda im dodajte crni i beli luk, maslac, senf i mlevenu začinsku papriku. Sve sjedinite, pa posolite i pobiberite. Prebacite paštetu u posudu i ostavite u frižideru bar dva do tri sata. Prijatno!
Možda vas zanima:
PAŠTETA OD ČVARAKA Gurmanski namaz za one izbirljive, aromatičan i slasan
Bilo da je mažete na hleb ili dodate kao prilog jelu, nećete da pogrešite.
DOMAĆA PAŠTETA Brza, slasna i fina, a popravlja dan u trenu
Bilo da je mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA Još je bolja od kupovne, a ne sadrži aditive i konzervanse
Napravite zdrav doručak za sebe i svoje najbliže. Umesto kupovne, napravite domaću paštetu. Ukusna i zdrava, a pravi se lako.
DOMAĆA PAŠTETA OD JAJA I SLANINE Mnogo bolja i zdravija od one kupovne
Idealna ideja za doručak ili prilog uz neko jelo. Sočan i pikantan namaz.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)