DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

pašteta od čvaraka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g čvaraka
  • 100 g maslaca 
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica senfa 
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike 
  • so
  • biber po ukusu

Priprema:

Čvarke ocedite od suvišne masti. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, dok ne postane staklast. Izgnječite beli luk. Čvarke prebacite u blender i dobro izblendajte. Onda im dodajte crni i beli luk, maslac, senf i mlevenu začinsku papriku. Sve sjedinite, pa posolite i pobiberite. Prebacite paštetu u posudu i ostavite u frižideru bar dva do tri sata. Prijatno!

@moja.trpeza Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading