HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.

HAMBURGER SUPA Gusta rapsodija ukusa koja može da zameni obrok, gurmanski "na kašiku"
Sočna supa oboriće s nogu, a svaki zalogaj je sve bolji.

MAFINI SA KROMPIROM Drugačiji, a preukusni i uspevaju svima
Služite uz jogurt ili prilog po želji.

POSNA KROMPIR SALATA Slasno predjelo koje krepi organizam u trenu
Nimalo ne zaostaje za originalom.
- 1/2 kašike maslinovog ulja
- 450 g mlevene govedine
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, mlevena
- 500 g goveđeg bujona
- 400 g pečenog paradajza
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- 3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
- 250 g smrznutog mešanog povrća
- so
- biber
Priprema:
U velikom loncu na zagrejanom maslinovom ulju na srednjoj vatri, prodinstajte govedinu. Kuvajte oko 5 minuta, dok ne porumeni. Potom ocedite višak masnoće. Umešajte luk i dinstajte dok ne postane staklast. Onda umešajte beli luk i kuvajte još minut. Dodajte paradajz pastu i kuvajte dva minuta, pa nalijte goveđi bujon, neoceđen pečeni paradajz, bosiljak i origano. Ostavite do ključanja, pa ubacite krompir i mešano povrće. Zatim, smanjite vatru i kuvajte 20 do 25 minuta. Posolite i pobiberite.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)