BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

pita sa povrćem
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 100 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šargarepa (narendana)
  • 1 tikvica (narendana i blago oceđena)
  • 50 g sira (feta ili neki po izboru)
  • 1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

Jaja umutite sa jogurtom. Dodajte brašno, so i prašak za pecivo. Zatim, dodajte rendanu šargarepu, tikvicu, sir i peršun, pa dobro promešajte. Sipajte smesu u zagrejan tiganj, pa pecite poklopljeno 5 minuta, na srednjoj vatri. Uz pomoć tanjira okrenite pitu, pa pecite još 5 minuta s druge strane.

Komentari (0)