POGAČA SA KAČKAVALJEM Kada probate ovaj recept, zaboravićete na sve ostale
Sočna i ukusna, najbolje služite uz šolju jogurta.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

USKRŠNJA POGAČA Svečana i mekana kao duša, a biće super i hladna
Slasna i sočna, ukućani će stajati u redu za još.

SOČNA FOKAČA SA RUZMARINOM Dodajte omiljeni prilog i uživajte
Biće super i hladna.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mekana kao pamuk i sočna, samo dodajte prilog po želji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.

NEODOLJIVA ČOKOLADNA POGAČA Savršena i vruća i hladna, a mekana kao duša
Savršen spoj testa i čokoladnog krema, za prave sladokusce.
- 500 g brašna
- 4 jaja
- 150 g margarina
- 200 g kačkavalja
- 250 ml mleka
- 1/2 kvasca
- malo šećera
- malo soli
- malo mlevene začinske paprike
Priprema:
Kvasac otopite u malo hladnog mleka, sa pola kašičice šećera. Onda nadošli kvasac pomešajte sa prosejanim brašnom, pa dodajte mleko i jaja. Varjačom promešajte, pa dodajte so i omekšali margarin. Iseckajte kačkavalj na kockice pa dodajte u testo. Pospite alevom paprikom. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa ostavite da narasta na sobnoj temperaturi. Stavite u hladnu rernu, pa uključite na 180 stepeni.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.

PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.

CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
Komentari (0)