ČUPAVCI NA VODI Kolač sa kokosom koji svi vole, a savršen za dane strogog posta
Mekan i sočan, za svaku svečanu trpezu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.

AKO VOLITE ČUPAVCE, VOLEĆETE I NJIHOVU POSNU VERZIJU Još je ukusnija, a jeftinija
Savršeni kolači sa kokosom. I u dane najstrožeg posta možete da ih pravite, jer su na vodi. Jeftina poslastica skupog ukusa.

TROUGLASTI ČUPAVCI Mekani kolači sa kokosom kojima nije moguće odoleti
Priprema nije komplikovana, a ukus je neodoljiv.

ČUPAVCI SA BELOM ČOKOLADOM Klasik koji ne izlazi iz mode, u još slađem spoju
Mirišu na more, a savršeni i slatki.
Za biskvit:
- 250 ml vode
- 150 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 300 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika vanilin šećera
- prstohvat soli
Za čokoladni preliv:
- 300 ml vode
- 200 g šećera
- 100 g posne čokolade
- 4 kašike kakao praha
- 1 kašika vanilin šećera
Za posipanje:
- 200 g kokosa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi, pomešajte vodu, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Onda dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao prah. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se prohladi. U šerpi sjedinite vodu, šećer, kakao prah i vanilin šećer. Kuvajte sve dok se sastojci ne sjedine, na srednjoj vatri. Umešajte posnu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Zatim skinite sa vatre. Secite na kocke. Umačite svaku kocku u čokoladni preliv, pa u kokos. Ređajte na poslužavnik obložen pek papirom. Ostavite sat vremena u frižideru. Prijatno!

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)