ČUPAVCI NA VODI Kolač sa kokosom koji svi vole, a savršen za dane strogog posta
Mekan i sočan, za svaku svečanu trpezu.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 250 ml vode
- 150 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 300 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika vanilin šećera
- prstohvat soli
Za čokoladni preliv:
- 300 ml vode
- 200 g šećera
- 100 g posne čokolade
- 4 kašike kakao praha
- 1 kašika vanilin šećera
Za posipanje:
- 200 g kokosa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi, pomešajte vodu, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Onda dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao prah. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se prohladi. U šerpi sjedinite vodu, šećer, kakao prah i vanilin šećer. Kuvajte sve dok se sastojci ne sjedine, na srednjoj vatri. Umešajte posnu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Zatim skinite sa vatre. Secite na kocke. Umačite svaku kocku u čokoladni preliv, pa u kokos. Ređajte na poslužavnik obložen pek papirom. Ostavite sat vremena u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
AKO VOLITE ČUPAVCE, VOLEĆETE I NJIHOVU POSNU VERZIJU Još je ukusnija, a jeftinija
Savršeni kolači sa kokosom. I u dane najstrožeg posta možete da ih pravite, jer su na vodi. Jeftina poslastica skupog ukusa.
STARINSKI RECEPT ZA ČUPAVCE Kolači na koje je mirisala cela Jugoslavija
Mirisni i sočni, nema im ravnih.
ČUPAVCI NA ČAŠE Savršeni za sve svečane prilike, a uspevaju i domaćicama početnicima
Sočni i mekani, nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)