ČUPAVCI NA VODI Kolač sa kokosom koji svi vole, a savršen za dane strogog posta
Mekan i sočan, za svaku svečanu trpezu.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 250 ml vode
- 150 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 300 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika vanilin šećera
- prstohvat soli
Za čokoladni preliv:
- 300 ml vode
- 200 g šećera
- 100 g posne čokolade
- 4 kašike kakao praha
- 1 kašika vanilin šećera
Za posipanje:
- 200 g kokosa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi, pomešajte vodu, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Onda dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao prah. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se prohladi. U šerpi sjedinite vodu, šećer, kakao prah i vanilin šećer. Kuvajte sve dok se sastojci ne sjedine, na srednjoj vatri. Umešajte posnu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Zatim skinite sa vatre. Secite na kocke. Umačite svaku kocku u čokoladni preliv, pa u kokos. Ređajte na poslužavnik obložen pek papirom. Ostavite sat vremena u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
AKO VOLITE ČUPAVCE, VOLEĆETE I NJIHOVU POSNU VERZIJU Još je ukusnija, a jeftinija
Savršeni kolači sa kokosom. I u dane najstrožeg posta možete da ih pravite, jer su na vodi. Jeftina poslastica skupog ukusa.
STARINSKI RECEPT ZA ČUPAVCE Kolači na koje je mirisala cela Jugoslavija
Mirisni i sočni, nema im ravnih.
ČUPAVCI NA ČAŠE Savršeni za sve svečane prilike, a uspevaju i domaćicama početnicima
Sočni i mekani, nestaće sa stola odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)