ČUPAVCI NA VODI Kolač sa kokosom koji svi vole, a savršen za dane strogog posta

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Mekan i sočan, za svaku svečanu trpezu.

čupavci na vodi
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za biskvit:

  • 250 ml vode
  • 150 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 300 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašika vanilin šećera
  • prstohvat soli

Za čokoladni preliv:

  • 300 ml vode
  • 200 g šećera
  • 100 g posne čokolade
  • 4 kašike kakao praha
  • 1 kašika vanilin šećera

Za posipanje:

  • 200 g kokosa

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi, pomešajte vodu, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Onda dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao prah. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se prohladi. U šerpi sjedinite vodu, šećer, kakao prah i vanilin šećer. Kuvajte sve dok se sastojci ne sjedine,  na srednjoj vatri. Umešajte posnu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Zatim skinite sa vatre. Secite na kocke. Umačite svaku kocku u čokoladni preliv, pa u kokos. Ređajte na poslužavnik obložen pek papirom. Ostavite sat vremena u frižideru. Prijatno! 

Komentari (0)