POSNA TIRAMISU TORTA Savršen spoj palačinki i kafe, ukusa koji budi sva čula

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica za dane Uskršnjeg posta.

posna tiramisu torta
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za palačinke:

  • 550 ml kisele vode
  • 220 g brašna
  • 1 kašika šećera
  • prstohvat soli
  • 3 kašike ulja

Za fil:

  • 250 g posnog krem sira
  • 200 ml biljne slatke pavlake
  • 1/2 kašičice kafe
  • 50 ml vode
  • 1 kašika likera po želji

Za dekoraciju:

  • 150 ml biljne slatke pavlake

kakao

Priprema:

Pomešajte prosejano brašno, šećer i so u jednoj posudi. Sipajte kiselu vodu pa ulje. Dobro umutite, pa ispržite posne palačinke. Zatim, umutite krem sir, pa mu dodajte umućenu slatku pavlaku. Sve dobro sjedinite. Sipajte liker i kafu i promešajte, pa time premazujte palačinke, i ređajte jednu na drugu. Dekorišite poslasticu umućenom slatkom pavlakom i kakaom. 

Komentari (0)