POSNA TIRAMISU TORTA Savršen spoj palačinki i kafe, ukusa koji budi sva čula
Fenomenalna poslastica za dane Uskršnjeg posta.
Potrebno je:
Za palačinke:
- 550 ml kisele vode
- 220 g brašna
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 3 kašike ulja
Za fil:
- 250 g posnog krem sira
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 1/2 kašičice kafe
- 50 ml vode
- 1 kašika likera po želji
Za dekoraciju:
- 150 ml biljne slatke pavlake
kakao
Priprema:
Pomešajte prosejano brašno, šećer i so u jednoj posudi. Sipajte kiselu vodu pa ulje. Dobro umutite, pa ispržite posne palačinke. Zatim, umutite krem sir, pa mu dodajte umućenu slatku pavlaku. Sve dobro sjedinite. Sipajte liker i kafu i promešajte, pa time premazujte palačinke, i ređajte jednu na drugu. Dekorišite poslasticu umućenom slatkom pavlakom i kakaom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)