POSNA BANOFI PITA Kremasta i osvežavajuća poslastica koja budi sva čula
Nimalo ne zaostaje za originalom.
Potrebno je:
Za podlogu
- 150 g posnog keksa
- 75 g margarina
Još potrebno
- 75 g margarina
- 75 g šećera
- 400 g zaslađenog kokosovog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 zrele banane
- 300 ml biljne slatke pavlake
Dodatno
- 50 g posne čokolade ili čokolade za kuvanje
- 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema
Margarinom premažite kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Uzmite posni keks pa istopite margarin, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak margarina pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte zaslađeno kokosovo mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite biljnu slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom posnom čokoladom (čokoladom za kuvanje) ili kakaom. Servirajte hladno.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)