VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz voće ili sladoled.

voćni mafini
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 90 g maslaca
  • 150 ml jogurta
  • 125 ml mleka
  • 350 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 pakovanje smrznutog crvenog voća

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte šećer, otopljeni maslac, jogurt i mleko, ,vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo. Mikserom dobro umutite. Izlijte u kalupe obložene papirnim korpicama. Voće ravnomerno rasporedite na vrh. Pecite mafine pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Komentari (0)

Loading