POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 20 g kvasca
- 250 ml vode
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- prostohvat soli
za fil:
- 200 g mlevenog maka
- 5 kašika šećera
- 2 kašike margarina
- vrela voda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, kvasac, šećer, so i ulje. Postepeno dodajte i brašno pa zamesite glatko testo. Podelite testo na 4 dela. Zasebno pomešajte mak sa šećerom. Sipajte malo vrele vode pa umešajte margarin. Dobro sjedinite. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u oblik pravougaonika. Urolajte u oblik štrudle pa premažite uljem. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se štrudla prohladi pa je secite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Poslastica na kojoj su odrasle generacije
Ista kao ona iz bakine kuhinje, ukusa za čistu desetku.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Baš kao ona iz bakine kuhinje, i dupla mera će biti malo!
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)