POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa

Ivana Pavlović

09:15

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

posna makovnjača
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 250 ml vode
  • 100 g šećera
  • 50 ml ulja
  • prostohvat soli

za fil:

  • 200 g mlevenog maka
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike margarina
  • vrela voda

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, kvasac, šećer, so i ulje. Postepeno dodajte i brašno pa zamesite glatko testo. Podelite testo na 4 dela. Zasebno pomešajte mak sa šećerom. Sipajte malo vrele vode pa umešajte margarin. Dobro sjedinite. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u oblik pravougaonika. Urolajte u oblik štrudle pa premažite uljem. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se štrudla prohladi pa je secite. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading