HARMONIKA KROMPIR SA ŠUNKOM Gurmanski specijalitet koji greje dušu i telo
Služite toplo.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 120 g putera
- 150 g šunke
- 4 čena belog luka
- 150 g gaude
- 1 čaša kisele pavlake
Priprema:
Operite krompir u ljusci, pa ga isecite na šnite debljine nekoliko milimetara. Poređajte na pleh obložen pek papirom. U svaki treći rez dodajte po listić putera. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite pleh iz rerne, pa nožem razdvojite listiće krompira i u svaki drugi stavite po komad šunke. Između listića krompira stavite gauda sir sečen na listiće. Vratite u pleh i dopecite još 10 ak minuta.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR Gurmanski specijalitet sa slaninom koji pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
KROMPIR ZAPEČEN SA SIROM Brzinska večera koju će ukućani obožavati, a pravi se nikad lakše
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
HARMONIKA KROMPIR ZA SAVRŠENU VEČERU Gotov očas posla, a neponovljivog ukusa
Jednostavno jelo skupog ukusa.
HRSKAVI KROMPIRIĆI IZ RERNE Brza večera kada nemate vremena, a držaće vas dugo sitim
Slasni i ukusni, bićete oduševljeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)