GURMANSKA SALATA SA SLANINOM I JAJIMA Predjelo koje može da zameni glavni obrok, prste da poližete
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah, a super ide uz razna jela.
Potrebno je:
- 200 g mesnate slanine
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 100 g pečenih semenki suncokreta
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 kašike majoneza
- so, biber
Priprema
Slaninu isecite na kockice, pa je propržite. Kada je gotova, izvadite je na papirnati ubrus da se iscedi i ohladi. Sjedinite kiselu pavlaku, majonez, semenke suncokreta, tri isečena jaja i peršun, začinite po ukusu i na kraju dodajte i ohlađenu slaninu. Ukrasite kriškama preostalog jajeta.
Možda vas zanima:
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
CACIKI SALATA Kremasta i lagana, osvežiće vas u momentu, baš kao ona grčka
Pravi se lako, a pojede brzo.
TUNA SALATA ZA VITKU LINIJU Može da zameni obrok, a zdrava i preukusna
Zasitna i ukusna, savršena za vrele letnje dane.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)