PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 1,5 kg jagnjeće plećke bez kosti
- 1,5 kašičica kuhinjske soli, podeljeno
- 1 kašičica crnog bibera, podeljena
- 2 kašičice maslinovog ulja
Za fil:
- 20 g putera
- 2 ljutike, sitno naseckane na kockice
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 300 g pečuraka
- 100 g bebi spanaća, grubo iseckanog
- 20 g oljuštenih lešnika
- 20 g pistaća, grubo iseckanih
- 1,5 kašika peršuna, sitno iseckanog
- 1,5 kašičica ruzmarina, svežeg, sitno iseckanog
- 1 kašika limunove kore
- 1/2 kašičice kuhinjske soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
Za krompir:
- 1 kg mladog krompira, isečenog na pola
- 1/2 kašičice kuhinjske soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pecite lešnike 8 minuta, pa ih prohladite i grubo iseckajte. U blenderu usitnite pečurke na manje komade. Puter otopite u tiganju, pa mu dodajte ljutiku, beli luk i pečurke. Dinstajte oko 5 minutam uz neprestano mešanje. Onda dodajte spanać i dinstajte. Pustite da se prohladi fil 20 minuta, pa dodajte ostale sastojke. Zatim stavite fil na komad prozirne folije, pa ga rukama grubo oblikujte u trupac dužine 35 cm. Obmotajte čvrsto prozirnom folijom, pa ostavite tri sata u zamrzivaču, da se stegne. Stavite jagnjeću plećku sa masnom stranom nadole, pa prekrijte papirom za pečenje. Čekićem izlupajte meso u pravougaonik. Smrznuti trupac fila odmotajte, pa čvrsto urolajte, završavajući sa šavom nadole. Pričvrstite kuhinjskim kanapom vezanim na svakih 2 cm. Rernu zagrejte na 220 stepeni.Rolat natrljajte maslinovim uljem, pa posolite i pobiberite.U pleh obložen pek papirom stavite krompir, pa jagnjetinu. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Onda smanjite na 160 i pecite još 2 1/2 sata.
Možda vas zanima:
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)