ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva i potpunim početnicima, a mekan i sočan
Sočan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 1,5 čaša šećera
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 2 čaše brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 500 g višanja
- malo prah šećera
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer. Špatulom umešajte žumanca u smesu, pa dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Nanesite višnje oceđene od viška soka. Stavite u zagrejanu rernu, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta. Prohlađen kolač obilno pospite prah šećerom, pa secite na kocke.
Možda vas zanima:
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva baš svima, a pojede se u slast
Mirisan i sočan, uzećete dodatno parče.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)