ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva i potpunim početnicima, a mekan i sočan
Sočan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 1,5 čaša šećera
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 2 čaše brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 500 g višanja
- malo prah šećera
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer. Špatulom umešajte žumanca u smesu, pa dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Nanesite višnje oceđene od viška soka. Stavite u zagrejanu rernu, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta. Prohlađen kolač obilno pospite prah šećerom, pa secite na kocke.
Možda vas zanima:
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva baš svima, a pojede se u slast
Mirisan i sočan, uzećete dodatno parče.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)