ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva i potpunim početnicima, a mekan i sočan

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.

kolač sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 1,5 čaša šećera 
  • 1 čaša jogurta 
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše brašna 
  • pola kesice praška za pecivo
  • 500 g višanja
  • malo prah šećera
  • vanilin šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer. Špatulom umešajte žumanca u smesu, pa dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Nanesite višnje oceđene od viška soka.  Stavite u zagrejanu rernu, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta. Prohlađen kolač obilno pospite prah šećerom, pa secite na kocke.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading