ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

lincer torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g mekanog putera
  • 250 g mlevenih badema
  • 250 g brašna
  • 250 g šećera
  • 1 puna kašika kakao praha
  • cimet
  • malo mlevenog karanfilića
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 jaje

Za fil:

  • 200 ml džema od malina

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite puter, bademe, brašno. šećer, kakao, cimet, karanfilić i jaje. Zamesite testo, pa 3/4 stavite u pleh obložen pek-papirom. Džem nanesite preko testa pa ravnomerno rasporedite i razvucite do uzdignutih ivica. Od ostatka testa napravite tračice pa ih stavljajte popreko preko džema, da dobijete mrežu. Pecite tortu oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Posle 15 minuta proverite da li je temperatura prejaka.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading