PILEĆA ČORBA Ukusna i zdrava, a prehlada nestaje kao rukom odnešena
Super za imunitet,a preukusna.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea ili bataka
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 veza peršuna
- 2-3 čena belog luka
- 1 l vode
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
- začin po ukusu
- malo ulja
Potrebno je:
Propržite sitno seckan crni luk na malo ulja u većem loncu. Dodajte pileće meso, pa ga malo propržite, i dodajte vodu. Kuvajte oko 20 do 30 minuta na srednjoj vatri. Gotovo meso izvadite iz lonca i pustite da se ohladi. U lonac dodajte seckanu šargarepu i krompir i krompir i kuvajte dok ne omekša. Isecite pileće meso na kovckice, pa ga dodajte u kuvano meso. Dodajte peršun i sitno seckan beli luk, pa kuvajte 5 minuta. Onda umešajte pavlaku za kuvanje, pa dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa začinite čorbu svežim peršunom.
Možda vas zanima:
DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još
Pravi raj za nepca.
PILEĆA ČORBA Okrepiće vas u trenu, a pravi je raj za nepca
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)