PILEĆA ČORBA Ukusna i zdrava, a prehlada nestaje kao rukom odnešena
Super za imunitet,a preukusna.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea ili bataka
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 veza peršuna
- 2-3 čena belog luka
- 1 l vode
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
- začin po ukusu
- malo ulja
Potrebno je:
Propržite sitno seckan crni luk na malo ulja u većem loncu. Dodajte pileće meso, pa ga malo propržite, i dodajte vodu. Kuvajte oko 20 do 30 minuta na srednjoj vatri. Gotovo meso izvadite iz lonca i pustite da se ohladi. U lonac dodajte seckanu šargarepu i krompir i krompir i kuvajte dok ne omekša. Isecite pileće meso na kovckice, pa ga dodajte u kuvano meso. Dodajte peršun i sitno seckan beli luk, pa kuvajte 5 minuta. Onda umešajte pavlaku za kuvanje, pa dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa začinite čorbu svežim peršunom.
Možda vas zanima:
DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još
Pravi raj za nepca.
PILEĆA ČORBA Okrepiće vas u trenu, a pravi je raj za nepca
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)