PILEĆA ČORBA Ukusna i zdrava, a prehlada nestaje kao rukom odnešena

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Super za imunitet,a preukusna.

pileća čorba
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea ili bataka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 1 veza peršuna
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 l vode
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so
  • biber
  • začin po ukusu
  • malo ulja 

Potrebno je:

Propržite sitno seckan crni luk na malo ulja u većem loncu. Dodajte pileće meso, pa ga malo propržite, i dodajte vodu. Kuvajte oko 20 do 30 minuta na srednjoj vatri. Gotovo meso izvadite iz lonca i pustite da se ohladi. U lonac dodajte seckanu šargarepu i krompir i krompir i kuvajte dok ne omekša. Isecite pileće meso na kovckice, pa ga dodajte u kuvano meso. Dodajte peršun i sitno seckan beli luk, pa kuvajte 5 minuta. Onda umešajte pavlaku za kuvanje, pa dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa začinite čorbu svežim peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading