CACIKI SALATA Osvežiće vas u trenu, a imaćete osećaj kao da ste u Grčkoj
Služite hladno.
Potrebno je:
- 1 veliki tvrđi krastavac
- 400 ml pavlake sa 20 posto masnoće ili ovčijeg kiselog mleka
- 2 čena belog luka
- malo sveže iseckane mirođije ili malo sveže mente
- 2 kasike maslinovog ulja
- pola limuna
- malo soli i malo belog bibera
Priprema
Izgnječite ili izrendajte beli luk. Sitno iseckajte mirođiju. Očistite krastavac, pa mu uklonite semenke. Onda ga izrendajte, posolite i ostavite pola sata u cediljci. U veliku posudu sipajte ovčje kiselo mleko ili mirođiju, beli luk, maslinovo ulje, pa dodajte usoljeni krastavac. Izmešajte dobro, pa ostavite salatu u frižideru.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJA KUPUS SALATA Ova dva sastojka joj daju poseban šmek, i totalno menjaju ukus
Karmelizovani luk i pavlaka dodaju na ukusu.
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
TUNA SALATA ZA VITKU LINIJU Može da zameni obrok, a zdrava i preukusna
Zasitna i ukusna, savršena za vrele letnje dane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)