CACIKI SALATA Osvežiće vas u trenu, a imaćete osećaj kao da ste u Grčkoj
Služite hladno.
Potrebno je:
- 1 veliki tvrđi krastavac
- 400 ml pavlake sa 20 posto masnoće ili ovčijeg kiselog mleka
- 2 čena belog luka
- malo sveže iseckane mirođije ili malo sveže mente
- 2 kasike maslinovog ulja
- pola limuna
- malo soli i malo belog bibera
Priprema
Izgnječite ili izrendajte beli luk. Sitno iseckajte mirođiju. Očistite krastavac, pa mu uklonite semenke. Onda ga izrendajte, posolite i ostavite pola sata u cediljci. U veliku posudu sipajte ovčje kiselo mleko ili mirođiju, beli luk, maslinovo ulje, pa dodajte usoljeni krastavac. Izmešajte dobro, pa ostavite salatu u frižideru.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJA KUPUS SALATA Ova dva sastojka joj daju poseban šmek, i totalno menjaju ukus
Karmelizovani luk i pavlaka dodaju na ukusu.
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
TUNA SALATA ZA VITKU LINIJU Može da zameni obrok, a zdrava i preukusna
Zasitna i ukusna, savršena za vrele letnje dane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)