PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Priprema nikad jednostavnija, a biće kao ona iz bakine kuhinje
Sočna i mekana, pravićete iznova.
Potrebno je:
- 2 jaja
- šolja kukuruznog brašna ili palente
- šolja belog brašna
- šolja jogurta
- pola šolje ulja
- pola šolje vode (obične ili kisele)
- kesica praška za pecivo
- pola ravne kašičice soli
- 300 g sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa sipajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu. Dobro sjedinite. Onda dodajte izmrvljeni sir, pa promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom ili kalup. Pecite proju 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Žuta kao sunce i mekana kao duša, prste da poližete
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PROJA SA SIROM Po receptu za početnike, a savršeno ide uz šolju jogurta
Mekana i sočna, nestaće sa stola odmah.
PROJA SA ČVARCIMA Super za doručak ili večeru, a napravi se začas
Savršena i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZE PROJICE SA SIROM Jednostavne, a preukusne i mekane, ovakve do sada niste jeli
Mekane i sočne, a gotove očas posla.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)