JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.

gulaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg junećeg mesa
  • 100 g svinjske masti
  • 500 g crnog luka
  • 2 struka praziluka
  • 3 čena belog luka
  • 2 lista lorbera
  • 2 šargarepe
  • so
  • biber
  • kašičica mlevene slatke paprike
  • 300 ml crnog vina
  • 2 kockice čokolade za kuvanje

Priprema:

Isecite meso na krupnije kocke. Sipajte polovinu masti u dublju šerpu. Nakon što se otopi, blago propržite meso, pa sklonite sa ringle. Onda očistite crni i beli luk i praziluk sitno iseckajte. Zatim oljuštite i izrendajte šargarepu. Zasebno ostatak masti otopite na ringli.Prodinstajte crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte praziluk. Nakon što omekša, dodajte meso i dinstajte. Dodajte izrendanu šargarepu, iseckan beli luk, crno vino, so, biber, slatku papriku i lorber, pa krčkajte poklopljeno na srednje jakoj vatri. Dolijte vodu po potrebi. Umešajte u gulaš crnu čokoladu, pa mešajte varjačom i ostavite da se otopi.

Komentari (0)

Loading