JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 1 kg junećeg mesa
- 100 g svinjske masti
- 500 g crnog luka
- 2 struka praziluka
- 3 čena belog luka
- 2 lista lorbera
- 2 šargarepe
- so
- biber
- kašičica mlevene slatke paprike
- 300 ml crnog vina
- 2 kockice čokolade za kuvanje
Priprema:
Isecite meso na krupnije kocke. Sipajte polovinu masti u dublju šerpu. Nakon što se otopi, blago propržite meso, pa sklonite sa ringle. Onda očistite crni i beli luk i praziluk sitno iseckajte. Zatim oljuštite i izrendajte šargarepu. Zasebno ostatak masti otopite na ringli.Prodinstajte crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte praziluk. Nakon što omekša, dodajte meso i dinstajte. Dodajte izrendanu šargarepu, iseckan beli luk, crno vino, so, biber, slatku papriku i lorber, pa krčkajte poklopljeno na srednje jakoj vatri. Dolijte vodu po potrebi. Umešajte u gulaš crnu čokoladu, pa mešajte varjačom i ostavite da se otopi.
Možda vas zanima:
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
GOVEĐI GULAŠ KAO IZ RESTORANA Meso će biti mekano i sočno, a ne žilavo
Ukusno i zasitno jelo, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI GULAŠ OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Jelo koje će cela porodica obožavati
Najbolje služite topao uz testeninu.
GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja
Gulaš služite uz njoke.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)