JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 1 kg junećeg mesa
- 100 g svinjske masti
- 500 g crnog luka
- 2 struka praziluka
- 3 čena belog luka
- 2 lista lorbera
- 2 šargarepe
- so
- biber
- kašičica mlevene slatke paprike
- 300 ml crnog vina
- 2 kockice čokolade za kuvanje
Priprema:
Isecite meso na krupnije kocke. Sipajte polovinu masti u dublju šerpu. Nakon što se otopi, blago propržite meso, pa sklonite sa ringle. Onda očistite crni i beli luk i praziluk sitno iseckajte. Zatim oljuštite i izrendajte šargarepu. Zasebno ostatak masti otopite na ringli.Prodinstajte crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte praziluk. Nakon što omekša, dodajte meso i dinstajte. Dodajte izrendanu šargarepu, iseckan beli luk, crno vino, so, biber, slatku papriku i lorber, pa krčkajte poklopljeno na srednje jakoj vatri. Dolijte vodu po potrebi. Umešajte u gulaš crnu čokoladu, pa mešajte varjačom i ostavite da se otopi.
Možda vas zanima:
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
GOVEĐI GULAŠ KAO IZ RESTORANA Meso će biti mekano i sočno, a ne žilavo
Ukusno i zasitno jelo, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI GULAŠ OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Jelo koje će cela porodica obožavati
Najbolje služite topao uz testeninu.
GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja
Gulaš služite uz njoke.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)