DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.

Potrebno je:
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 ravna kašičica soli
- oko 300 g brašna
- po želji: susam, kim, krupna so za posipanje
- malo ulja za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U velikoj činiji umutite jaja sa jogurtom, uljem i solju. Onda dodajte prašak za pecivo i postepeno dodajte brašno, mešajući varjačom dok ne dobijete meko, lepljivo testo. U pleh obložen pek papirom sipajte testo, pa ga poravnajte mokrom rukom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Gotovu pogaču premažite uljem i prekrijte krpom da omekša.
Možda vas zanima:

TETKA VERICINA BRZA POGAČA Po principu "smuti pa prospi", a nema kome se neće svideti
Služite za večeru ili doručak, uz prilog po želji.

FOKAČA SA RUZMARINOM Brzo gotova, lagana i mirisna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.

NEODOLJIVA POGAČA PRVA ĆE NESTATI SA STOLA Vazdušasta i mekana, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.

BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)