DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 ravna kašičica soli
- oko 300 g brašna
- po želji: susam, kim, krupna so za posipanje
- malo ulja za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U velikoj činiji umutite jaja sa jogurtom, uljem i solju. Onda dodajte prašak za pecivo i postepeno dodajte brašno, mešajući varjačom dok ne dobijete meko, lepljivo testo. U pleh obložen pek papirom sipajte testo, pa ga poravnajte mokrom rukom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Gotovu pogaču premažite uljem i prekrijte krpom da omekša.
Možda vas zanima:
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
HAČAPURI Tradicionalna gruzijska pogača sa sirom obara s nogu, a biće savršena i sutradan
Tradicionalna gruzijska pogača sa sirom osvojiće vas od prvog zalogaja. Ime je nastalo od reči hačo (vrsta sira) i puri (hleb). Uglavnom se jede kao predjelo, a možete da ga jedete za doručak ili večeru.
TETKA VERICINA BRZA POGAČA Po principu "smuti pa prospi", a nema kome se neće svideti
Služite za večeru ili doručak, uz prilog po želji.
BRZA POGAČA BEZ KVASCA Sa pavlakom, mekana kao pamuk i uspeva svima
Zamiriše cela kuća dok se peče.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)