NEODOLJIVI KOH Jednostavni kolač po receptu koji uspeva i početnicima, za prave sladokusce
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za koh:
- 4 jajeta
- 8 kašika šećera
- 8 kašika griza
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 500 ml mleka
Za preliv:
- 1 l mleka
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte griz i prašak za pecivo, pa polako sjedinite. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom.Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. U šerpi zagrejte mleko sa šećerima dok ne provri.Onda skinite sa vatre i pustite da se malo prohladi. Vruć koh isecite na kocke, pa ga prelijte toplim prelivom. Ostavite da odstoji tako bar sat vremena.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)