NEODOLJIVI KOH Jednostavni kolač po receptu koji uspeva i početnicima, za prave sladokusce
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za koh:
- 4 jajeta
- 8 kašika šećera
- 8 kašika griza
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 500 ml mleka
Za preliv:
- 1 l mleka
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte griz i prašak za pecivo, pa polako sjedinite. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom.Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. U šerpi zagrejte mleko sa šećerima dok ne provri.Onda skinite sa vatre i pustite da se malo prohladi. Vruć koh isecite na kocke, pa ga prelijte toplim prelivom. Ostavite da odstoji tako bar sat vremena.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)