NEODOLJIVI KOH Jednostavni kolač po receptu koji uspeva i početnicima, za prave sladokusce
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Za koh:
- 4 jajeta
- 8 kašika šećera
- 8 kašika griza
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 500 ml mleka
Za preliv:
- 1 l mleka
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte griz i prašak za pecivo, pa polako sjedinite. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom.Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. U šerpi zagrejte mleko sa šećerima dok ne provri.Onda skinite sa vatre i pustite da se malo prohladi. Vruć koh isecite na kocke, pa ga prelijte toplim prelivom. Ostavite da odstoji tako bar sat vremena.
Možda vas zanima:


ČOKO KOCKE Posne i neodoljive, oboriće vas s nogu koliko su dobre
Prave se lako, a pojedu brzo.

MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

KOKOS ČIZKEJK Kremasti slatkiš koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Fenomenalan i sladak, bićete oduševljeni.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)