GRAŠAK SA PILETINOM PO RECEPTU ZA POČETNIKE Ručak koji će obožavati svi ukućani
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
Potrebno je:
- 300-400 g graška
- 300-400 g belog pilećeg mesa
- 2 kom manje glavice crnog luka
- 2 kom šargarepe
- 1 kaika brašna
- 1 kašičica začinske mlevene paprike
- 1 litar vode
- 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Prodinstajte seckani luk na malo ulja. Onda dodajte šargarepu seckanu na kockice, pa dinstajte 5 minuta uz povremeno mešanje. Zatim, dodajte pileće belo meso seckano na kockice. Dinstajte još 10 ak minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte smrznuti grašak, pa dinstajte još 10 ak minuta, uz neprestano mešanje. Nakon što omekša, umešajte kašiku brašna, kašiku suvog biljnog začina i kašičicu crvene mlevene paprike. Promešajte kratko, pa skinite sa vatre da se ne zalepi za dno šerpe. Sipajte oko l vode, pa promešajte i kuvajte još 20 do 30 minuta.
Možda vas zanima:
GRAŠAK SA MESOM PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus odličan.
GRAŠAK SA PILETINOM I KROMPIROM Zasitno letnje jelo u kome će uživati cela porodica
Sočno i lagano, bićete oduševljeni.
BAKINOM GRAŠKU NIJE MOGUĆE ODOLETI Zasitan i preukusan, a super ide uz ribo i meso
Neće mu odoleti ni najveći gurmani.
SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)