GRAŠAK SA PILETINOM PO RECEPTU ZA POČETNIKE Ručak koji će obožavati svi ukućani
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.

Potrebno je:
- 300-400 g graška
- 300-400 g belog pilećeg mesa
- 2 kom manje glavice crnog luka
- 2 kom šargarepe
- 1 kaika brašna
- 1 kašičica začinske mlevene paprike
- 1 litar vode
- 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Prodinstajte seckani luk na malo ulja. Onda dodajte šargarepu seckanu na kockice, pa dinstajte 5 minuta uz povremeno mešanje. Zatim, dodajte pileće belo meso seckano na kockice. Dinstajte još 10 ak minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte smrznuti grašak, pa dinstajte još 10 ak minuta, uz neprestano mešanje. Nakon što omekša, umešajte kašiku brašna, kašiku suvog biljnog začina i kašičicu crvene mlevene paprike. Promešajte kratko, pa skinite sa vatre da se ne zalepi za dno šerpe. Sipajte oko l vode, pa promešajte i kuvajte još 20 do 30 minuta.
Možda vas zanima:

GRAŠAK SA KOBASICAMA Sočan ručak koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Služite uz domaće kobasice.

ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Namirnica koju ima svaka domaćica, a nije soda bikarbona
Zgusnite grašak brzo i lako.

ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Treba vam samo 1 namirnica koju ima svaka domaćica
Dodajte ovu namirnicu i grašak će se zgusnuti očas posla.

NAPRAVITE GRAŠAK OVAKO I BIĆE PREUKUSAN Ispašće hrskav i sočan umesto žilav, a evo u čemu je caka
Primenite jednostavne trikove iskusnih domaćica i uživajte u fenomenalnom ručku.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)