GRAŠAK SA PILETINOM PO RECEPTU ZA POČETNIKE Ručak koji će obožavati svi ukućani
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
Potrebno je:
- 300-400 g graška
- 300-400 g belog pilećeg mesa
- 2 kom manje glavice crnog luka
- 2 kom šargarepe
- 1 kaika brašna
- 1 kašičica začinske mlevene paprike
- 1 litar vode
- 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Prodinstajte seckani luk na malo ulja. Onda dodajte šargarepu seckanu na kockice, pa dinstajte 5 minuta uz povremeno mešanje. Zatim, dodajte pileće belo meso seckano na kockice. Dinstajte još 10 ak minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte smrznuti grašak, pa dinstajte još 10 ak minuta, uz neprestano mešanje. Nakon što omekša, umešajte kašiku brašna, kašiku suvog biljnog začina i kašičicu crvene mlevene paprike. Promešajte kratko, pa skinite sa vatre da se ne zalepi za dno šerpe. Sipajte oko l vode, pa promešajte i kuvajte još 20 do 30 minuta.
Možda vas zanima:
GRAŠAK SA MESOM PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus odličan.
GRAŠAK SA PILETINOM I KROMPIROM Zasitno letnje jelo u kome će uživati cela porodica
Sočno i lagano, bićete oduševljeni.
BAKINOM GRAŠKU NIJE MOGUĆE ODOLETI Zasitan i preukusan, a super ide uz ribo i meso
Neće mu odoleti ni najveći gurmani.
SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)