CRNAC BEZ JAJA Sastojke već imate, samo treba da izmešate i ispečete
Sočan i sladak desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 1 pakovanje praška za pecivo (10 g)
- 50 g kakaa u prahu
- 1 kašičica vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 250 ml vode
- 1 kašičica sirćeta
- prstohvat soli
- 100 g seckanih oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao, vanilu i so. Zasebno pomešajte vodu, ulje i sirće. Polako sjedinite obe smese. Dodajte seckane orahe za lepši ukus. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Prohlađen kolač pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
CRNAC BEZ JAJA Kolač jeftinih sastojaka i kontroverznog imena, gotov začas a mekan kao duša
Sočan i mekan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)