KREMPITA Omiljeni kolač patrijarha Pavla voleće pravi sladokusci, po receptu za početnike
Sočan desert super ide uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 2 gotova lisnata testa
- 2 l mleka
- 400 g kristal šećera
- 8 kesica vanilin šećera
- 300 g oštrog brašna
- 10 jaja
- 5 kašika šećera za belanca
Priprema:
Viljuškom izbockajte lisnato testo, pa ga ispecite u rerni. U 2 litra mleka skuvajte umućena žumanca sa šećerima i brašnom. Onda pustite da se prohladi. Belanca umutite pa dodajte šne skuvanim jajima.Preko jedne korice rasporedite fil, pa stavite drugu koricu i pospite kolač šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
KREMPITA OD LISNATOG TESTA Bila je omiljeni kolač Patrijarha Pavla
Starinski kolač mekan kao duša.
DOMAĆA KREMPITA Lagana, sočna i mekana kao duša, baš kao ona iz bakine kuhinje!
Ukusa koji priča priče.
BLEDSKU KREMPITU JE TITO OBOŽAVAO Kremasta i lagana, a topi se u ustima
Savršena poslastica oduševiće i one izbirljive.
FRANCUSKA KREMPITA Očaravajuća poslastica sa višnjama u savršenom slatko-kiselkastom spoju
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)