KREMPITA Omiljeni kolač patrijarha Pavla voleće pravi sladokusci, po receptu za početnike

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočan desert super ide uz šoljicu kafe.

bledska krempita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 gotova lisnata testa
  • 2 l mleka
  • 400 g kristal šećera
  • 8 kesica vanilin šećera
  • 300 g oštrog brašna
  • 10 jaja
  • 5 kašika šećera za belanca

Priprema:

Viljuškom izbockajte lisnato testo, pa ga ispecite u rerni. U 2 litra mleka skuvajte umućena žumanca sa šećerima i brašnom. Onda pustite da se prohladi. Belanca umutite pa dodajte šne skuvanim jajima.Preko jedne korice rasporedite fil, pa stavite drugu koricu i pospite kolač šećerom u prahu. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading