KREMPITA Omiljeni kolač patrijarha Pavla voleće pravi sladokusci, po receptu za početnike
Sočan desert super ide uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 2 gotova lisnata testa
- 2 l mleka
- 400 g kristal šećera
- 8 kesica vanilin šećera
- 300 g oštrog brašna
- 10 jaja
- 5 kašika šećera za belanca
Priprema:
Viljuškom izbockajte lisnato testo, pa ga ispecite u rerni. U 2 litra mleka skuvajte umućena žumanca sa šećerima i brašnom. Onda pustite da se prohladi. Belanca umutite pa dodajte šne skuvanim jajima.Preko jedne korice rasporedite fil, pa stavite drugu koricu i pospite kolač šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
KREMPITA OD LISNATOG TESTA Bila je omiljeni kolač Patrijarha Pavla
Starinski kolač mekan kao duša.
DOMAĆA KREMPITA Lagana, sočna i mekana kao duša, baš kao ona iz bakine kuhinje!
Ukusa koji priča priče.
BLEDSKU KREMPITU JE TITO OBOŽAVAO Kremasta i lagana, a topi se u ustima
Savršena poslastica oduševiće i one izbirljive.
FRANCUSKA KREMPITA Očaravajuća poslastica sa višnjama u savršenom slatko-kiselkastom spoju
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)