ZELENA ČORBA Zdrava i ukusna, puna vitamina, a krepi organizam u trenu
Ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 400 g svežeg spanaća
- ½ šolje pirinča
- 50 ml soka od paradajza
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 1 kašika kiselog mleka
- 1 kašika sirćeta
- 1 jaje
- 5 kašika ulja
- 1 kašika brašna
Priprema:
Sipajte sirće u vodu i natopite spanać 30 minuta. Operite i iseckajte ga. U šerpi na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk. Dodajte iseckanu šargarepu i posle dva minuta sipajte paradajz sok i 1,5 šolju vrele vode. Dodajte spanać i pirinač. Kuvajte čorbu dok pirinač ne omekša. Posolite po ukusu. Na kraju umutite jaje sa sirćetom i kiselim mlekom, umešajte u čorbu i čim pusti ključ, sklonite sa ringle.
Možda vas zanima:
KAFANSKA PARADAJZ ČORBA Mirisna i kremasta, savršeno jelo na kašiku
Krepi organizam u trenu.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)