DUBAI ČIZKEJK Viralan koliko i poznata čokolada, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočan desert nestaće sa stola odmah.

dubai čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g kadaif rezanaca
  • 50 g putera
  • 2 kašike grubo mlevenih pistaća
  • 2 kašike pistać krema

Za fil:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 2 učvršćivača za šlag
  • 250 g krem sira
  • 250 g maskarpone sira
  • beli ganaš
  • 50 g bele čokolade
  • 25 ml slatke pavlake
  • 2 kašike pistać krema

Za čoko sloj:

  • 150 g čokolade
  • 150 ml slatke pavlake

Dodatno:

  • seckani pistaći

Priprema:
Otopite puter u tiganju pa umešajte usitnjen kadaif. Pržite dok ne dobijete zlatnu boju. Potom umešajte 2 kašike pistać krema sa seckanim pistaćima. Zatim dobro sjedinite. U kalup izlijte smesu pa poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, pa umešajte belu čokoladu i mešajte sve dok se ne rastopi i sjedini. Slatku pavlaku mikserom umutite, pa umešajte sireve i ušvršćivač za šlag. Dodajte prohlađen beli ganaš i pistać krem. Preko podloge rasporedite fil, pa ostavite pola sata u frižideru. Zatim zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa umešajte crnu čokoladu i mešajte. Preko pistać fila prelijte ovaj čokoladni, pa ostavite u frižideru dok se ne stegne.

 

Komentari (0)

Loading