DUBAI ČIZKEJK Viralan koliko i poznata čokolada, a topi se u ustima
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:
- 250 g kadaif rezanaca
- 50 g putera
- 2 kašike grubo mlevenih pistaća
- 2 kašike pistać krema
Za fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 2 učvršćivača za šlag
- 250 g krem sira
- 250 g maskarpone sira
- beli ganaš
- 50 g bele čokolade
- 25 ml slatke pavlake
- 2 kašike pistać krema
Za čoko sloj:
- 150 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Dodatno:
- seckani pistaći
Priprema:
Otopite puter u tiganju pa umešajte usitnjen kadaif. Pržite dok ne dobijete zlatnu boju. Potom umešajte 2 kašike pistać krema sa seckanim pistaćima. Zatim dobro sjedinite. U kalup izlijte smesu pa poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, pa umešajte belu čokoladu i mešajte sve dok se ne rastopi i sjedini. Slatku pavlaku mikserom umutite, pa umešajte sireve i ušvršćivač za šlag. Dodajte prohlađen beli ganaš i pistać krem. Preko podloge rasporedite fil, pa ostavite pola sata u frižideru. Zatim zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa umešajte crnu čokoladu i mešajte. Preko pistać fila prelijte ovaj čokoladni, pa ostavite u frižideru dok se ne stegne.
Možda vas zanima:


KOKOS ČIZKEJK Kremasti slatkiš koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Fenomenalan i sladak, bićete oduševljeni.

ČIZKEJK SA BOROVICAMA Mirisni desert osvežava i sladi u isto vreme, svi će vam tražiti dodatak
Kremast i sočan, za pravo uživanje.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Nepečeni desert koji osvaja od prvog zalogaja
Kremasti desert pravi se lako, a bolji sigurno niste jeli.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)