MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

13:10

Sezonski recepti 0

Ručak koji će porodica obožavati.

musaka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 kg krompira
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin

Za preliv:

  • 3 jaja
  • 2 dcl mleka
  • 1 dcl pavlake

Priprema:

Očistite luk pa ga sitno iseckajte i prodinstajte.Dodajte mleveno meso i začine pa nastavite da dinstate. Očistite krompir pa ga isecite na kolutove i operite.Onda ga posolite i pouljite pa lagano promešajte. U pleh obložen pek papirom ređajte krompir pa preko stavite meso pa krompir. Prelijte sa 2 dl tople vode.Pecite musaku oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Napravite preliv od jaja, mleka i pavlake pa time prelijte musaku. Na kraju, vratite da se zapeče. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading