PRINCES KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Mirisne i slatke, ovako ukusne do sada niste jeli
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
za testo :
- 250 ml vode
- 100 ml ulja
- malo soli
- 150 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 jajeta
za fil :
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 250 g margarina
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vodu, ulje i malo soli stavite da provri. Onda skinite sa ringle, pa dodajte brašno i prašak za pecivo, i dobro izmešajte. Nakon što se prohladi, dodajte jaja, jedno po jedno i mešajte varjačom. Napunite špric, pa stavljajte krofne u pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Smanjite temperaturu na 150 stepeni. Pomešajte puding i gustin pa dodajte 200 ml mleka i dobro izmešajte. U 800 ml mleka dodajte šećer i vanilin šećer i zagrejte. Umešajte puding i gustin pa mešajte dok se ne zgusne. Kada se prohladi umutite sa umućenim margarinom. Stavite fil u špric, pa punite prohlađene krofne. Prijatno!
Možda vas zanima:
PRINCES KROFNE Desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na detinjstvo
Mekane i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE Jednostavne i provereno dobre, kao one iz bakine kuhinje
Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane.
PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)