PRINCES KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Mirisne i slatke, ovako ukusne do sada niste jeli
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
za testo :
- 250 ml vode
- 100 ml ulja
- malo soli
- 150 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 jajeta
za fil :
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 250 g margarina
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vodu, ulje i malo soli stavite da provri. Onda skinite sa ringle, pa dodajte brašno i prašak za pecivo, i dobro izmešajte. Nakon što se prohladi, dodajte jaja, jedno po jedno i mešajte varjačom. Napunite špric, pa stavljajte krofne u pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Smanjite temperaturu na 150 stepeni. Pomešajte puding i gustin pa dodajte 200 ml mleka i dobro izmešajte. U 800 ml mleka dodajte šećer i vanilin šećer i zagrejte. Umešajte puding i gustin pa mešajte dok se ne zgusne. Kada se prohladi umutite sa umućenim margarinom. Stavite fil u špric, pa punite prohlađene krofne. Prijatno!
Možda vas zanima:
PRINCES KROFNE Desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na detinjstvo
Mekane i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE Jednostavne i provereno dobre, kao one iz bakine kuhinje
Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane.
PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)