TART SA KOKOSOM Kolač koji je u modi, za prave sladokusce i one izbirljive
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za koru:
- 100 g mlevenog keksa
- 150 g ovsenih pahuljica
- 60 g šećera u prahu
- 100 g margarina
Za fil:
- 1 l mleka
- 120 g pudinga od vanile
- 250 g šećera
- 100 g kokosa
- 150 g margarina
Priprema
U tiganju blago propržite ovsene pahuljice, da malo porumene. Stavite ih u blender i grubo izblendajte. Otopite margarin pa ga pomešajte sa keksom, šećerom i pahuljicama. Smesu preručite u kalup pa ravnomerno rasporedite. Malo mleka odvojte sa strane, a ostatak zakuvajte. Odvojeno mleko pomešajte sa pudingom od vanile i šečerom, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte kokos, promešajte i pustite da se prohladi. Dodajte umućeni margarin. Nanesite fil preko kore, pa izravnajte. Na kraju, pospite tart sa kokosom.
Možda vas zanima:
ČUPAVCI NA ČAŠE Savršeni za sve svečane prilike, a uspevaju i domaćicama početnicima
Sočni i mekani, nestaće sa stola odmah.
BRZI KOKOS KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a izgleda i miriše neodoljivo
Kremast i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NEODOLJIVI ČUPAVCI Kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom spoju čokolade sa kokosom, prste da poližete.
RAFAELO KOCKE Letnji desert sa kokosom koji miriše na more, otopićete se od miline
Ako volite kokos, ovaj kolač ćete da obožavate.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)