TART SA KOKOSOM Kolač koji je u modi, za prave sladokusce i one izbirljive
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za koru:
- 100 g mlevenog keksa
- 150 g ovsenih pahuljica
- 60 g šećera u prahu
- 100 g margarina
Za fil:
- 1 l mleka
- 120 g pudinga od vanile
- 250 g šećera
- 100 g kokosa
- 150 g margarina
Priprema
U tiganju blago propržite ovsene pahuljice, da malo porumene. Stavite ih u blender i grubo izblendajte. Otopite margarin pa ga pomešajte sa keksom, šećerom i pahuljicama. Smesu preručite u kalup pa ravnomerno rasporedite. Malo mleka odvojte sa strane, a ostatak zakuvajte. Odvojeno mleko pomešajte sa pudingom od vanile i šečerom, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte kokos, promešajte i pustite da se prohladi. Dodajte umućeni margarin. Nanesite fil preko kore, pa izravnajte. Na kraju, pospite tart sa kokosom.
Možda vas zanima:
ČUPAVCI NA ČAŠE Savršeni za sve svečane prilike, a uspevaju i domaćicama početnicima
Sočni i mekani, nestaće sa stola odmah.
BRZI KOKOS KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a izgleda i miriše neodoljivo
Kremast i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NEODOLJIVI ČUPAVCI Kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom spoju čokolade sa kokosom, prste da poližete.
RAFAELO KOCKE Letnji desert sa kokosom koji miriše na more, otopićete se od miline
Ako volite kokos, ovaj kolač ćete da obožavate.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)