NEODOLJIVE PALAČINKE OD HELJDE Odlične hladne, a super i sutradan, samo dodajte prilog po želji
Dodajte krem ili namaz po želji.
Potrebno je:
• 1 šolja (200 g) zelene heljde
• ½ šolja kvinoje (ili druge žitarice)
• 1 ½ - 2 šolja vode
• ghee, maslac ili ulje za prženje
• so i začini, prema vašem ukusu
Priprema:
Heljdu i kvinoju potopite nekoliko sati, a najbolje preko noći. Zatim dobro isperite, dodajte vodu, so i začine, pa dobro izblendajte. Kašikom sipajte testo, da bi palačinka zadržala okrugli oblik.Pržite palačinke na tiganju sa zagrejanim uljem. Okrenite sa druge strane da se dobro isprže i dobiju zlatnu boju.
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD HELJDE SA ORASIMA Ovaj sastojak im daje pravu draž, biće vazdušaste i mekane, a sočne
Zdravije i još ukusnije od klasičnih.
PALAČINKE OD HELJDE Zdrave i ukusne, samo dodajte prilog po želji
Dodajte džem ili krem, ili neki slani prilog.
PALAČINKE OD HELJDE Drugačije i zdravije, a preukusne, bićete oduševljeni
Filujte slanim ili slatkim prilogom.
NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema
Podseća na palačinke, a
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)