NEODOLJIVE PALAČINKE OD HELJDE Odlične hladne, a super i sutradan, samo dodajte prilog po želji
Dodajte krem ili namaz po želji.

Potrebno je:
• 1 šolja (200 g) zelene heljde
• ½ šolja kvinoje (ili druge žitarice)
• 1 ½ - 2 šolja vode
• ghee, maslac ili ulje za prženje
• so i začini, prema vašem ukusu
Priprema:
Heljdu i kvinoju potopite nekoliko sati, a najbolje preko noći. Zatim dobro isperite, dodajte vodu, so i začine, pa dobro izblendajte. Kašikom sipajte testo, da bi palačinka zadržala okrugli oblik.Pržite palačinke na tiganju sa zagrejanim uljem. Okrenite sa druge strane da se dobro isprže i dobiju zlatnu boju.
Možda vas zanima:

PALAČINKE OD HELJDE Zdrave i ukusne, samo dodajte prilog po želji
Dodajte džem ili krem, ili neki slani prilog.

PALAČINKE OD HELJDE Drugačije i zdravije, a preukusne, bićete oduševljeni
Filujte slanim ili slatkim prilogom.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

PALAČINKE SA NARANDŽAMA I MEDOM Poslastica koja se ne odbija, u spoju ukusa koji se pamti
Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)