POSNE NJOKE U PARADAJZ SOSU Povrće im dodaje na ukusu, za ručak koji se ne zaboravlja
Slasno jelo u savršenom spoju ukusa.
Potrebno je:
- 500 g posnih njoka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- so i biber po ukusu
- sveži začini
Za sos:
- 1 konzerva pasiranih paradajza
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte posne njoke prema uputstvu sa pakovanja. Onda ih ocedite i ostavite sa strane. Prodinstajte crni i beli luk u tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem, dok ne postanu staklasti. Onda dodajte crvenu papriku, šargarepu i tikvice u tiganj sa lukom i belim lukom i dinstajte, sve dok povrće dok ne omekša. U tiganj dodajte kuvane njoke, pa promešajte i ostavite da se greje. Posolite i pobiberite. Zasebno, zagrejte maslinovo ulje pa prodinstajte crni i beli luk. Onda dodajte pasirane paradajze, paradajz pire, origano, bosiljak, so i biber u tiganj s lukom i belim lukom.Kuvajte sos oko 10 do 15 minuta na srednjoj vatri.Prelijte posne njoke sa sosom od paradajza.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)