POSNE NJOKE U PARADAJZ SOSU Povrće im dodaje na ukusu, za ručak koji se ne zaboravlja
Slasno jelo u savršenom spoju ukusa.
Potrebno je:
- 500 g posnih njoka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- so i biber po ukusu
- sveži začini
Za sos:
- 1 konzerva pasiranih paradajza
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte posne njoke prema uputstvu sa pakovanja. Onda ih ocedite i ostavite sa strane. Prodinstajte crni i beli luk u tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem, dok ne postanu staklasti. Onda dodajte crvenu papriku, šargarepu i tikvice u tiganj sa lukom i belim lukom i dinstajte, sve dok povrće dok ne omekša. U tiganj dodajte kuvane njoke, pa promešajte i ostavite da se greje. Posolite i pobiberite. Zasebno, zagrejte maslinovo ulje pa prodinstajte crni i beli luk. Onda dodajte pasirane paradajze, paradajz pire, origano, bosiljak, so i biber u tiganj s lukom i belim lukom.Kuvajte sos oko 10 do 15 minuta na srednjoj vatri.Prelijte posne njoke sa sosom od paradajza.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)