POSNE NJOKE U PARADAJZ SOSU Povrće im dodaje na ukusu, za ručak koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Slasno jelo u savršenom spoju ukusa.

posne njoke u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g posnih njoka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • so i biber po ukusu
  • sveži začini

Za sos:

  • 1 konzerva pasiranih paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Skuvajte posne njoke prema uputstvu sa pakovanja. Onda ih ocedite i ostavite sa strane. Prodinstajte crni i beli luk u tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem, dok ne postanu staklasti. Onda dodajte crvenu papriku, šargarepu i tikvice u tiganj sa lukom i belim lukom i dinstajte, sve dok povrće dok ne omekša. U tiganj dodajte kuvane njoke, pa promešajte i ostavite da se greje. Posolite i pobiberite. Zasebno, zagrejte maslinovo ulje pa prodinstajte crni i beli luk. Onda dodajte pasirane paradajze, paradajz pire, origano, bosiljak, so i biber u tiganj s lukom i belim lukom.Kuvajte sos oko 10 do 15 minuta na srednjoj vatri.Prelijte posne njoke sa sosom od paradajza.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading