MUSAKA SA SPANAĆEM Klasik na drugačiji način, držaće vas dugo sitim, a osvojiće sve gurmane
Kremasta i sočna, pravićete stalno.

Potrebno je:
- 300 g spanaća
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 4 jaja
- 400 ml mleka
- so, biber
Priprema:
Spanać operite i potopite u provrelu vodu nekoliko minuta. Luk iseckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso, so, biber i kratko dinstajte. Spanać ocedite i pomešajte s mesom. U nauljenu posudu sipajte smesu, izravnajte i prelijte sa polovinom mleka umućenog s jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta. Izvadite i ponovo prelijte musaku preostalom smesom od jaja i mleka. Pecite još oko pola sata.
Možda vas zanima:

MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Ručak koji će porodica obožavati.

MUSAKA SA PEČURKAMA Jelo koje osvaja na prvi zalogaj, zasitno i preukusno
Slasna i ukusna, prste da poližete.

SOČNA MUSAKA SA TIKVICAMA Jednostavna i lagana za pripremu, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Sočna i slasna, za pravo uživanje.

SOČNA MUSAKA SA KUVANIM JAJIMA Jeftino jelo skupog ukusa koje će gurmani obožavati
Ukusna i drugačija, postaće vaše novo omiljeno jelo.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)