KIFLICE SA SPANAĆEM Klasik na drugačiji način, prave se lako, a pojedu brzo
Najbolje služite uz šolju jogurta.

Potrebno je:
Testo:
- 1 kg brašna
- ½ l mleka
- 2 jajeta
- 100 g margarina
- 100 ml ulja
- ½ čaše jogurta
- 20 g svežeg kvasca
Fil:
- 2 jajeta
- 200 g sira
- 200 g odmrznutog spanaća
- so
Ostalo:
- 1 žumance
- semenke bundeve
Priprema:
U mleku rastopite kvasac, pa dodajte ulje, margarin i jogurt. Lagano dodajte brašno i malo soli. Umesite testo i ostavite da nadođe. Premesite i masu podelite na 4 lopte. Svaku razvaljajte i isecite na 8 ili više trouglova. Fil: Pomešajte usitnjen sir, spanać i jaja. Posolite po ukusu. Nafilujte trouglove i savijte u kiflice. Ređajte ih u pripremljen pleh, premažite žumancetom, po želji pospite semenkama bundeve i ostavite da nadođu. Pecite u rerni 10 minuta na 200 stepeni, a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 15 minuta.
Možda vas zanima:

DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.

MIRISNE CIMET ROLNICE Mekane kao duša i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Najbolje služite uz šolju kafe.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.

TAKO JEDNOSTAVNE, A SVIMA OMILJENE PALAČINKE Slane sa prazilukom ili slatke sa grizom, izbor je na vama
Prave se brzo i lako, a svi ih vole.

PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni ručak na gurmanski način, ukućani će biti raspamećeni
Lagano jelo bogatog ukusa oduševiće sve koji ga budu probali.

POSNI BURITO SA POVRĆEM Jelo koje budi sva čula, uopšte nećete primetiti da nedostaje meso
Sočan i slasan, pravićete stalno.

LETNJI KOLAČ SA PIŠKOTAMA PO RECEPTU JOVANE PAJIĆ Polizaćete i tanjir koliko je ukusan, a gotov maltene odmah
Najnovijim duetom sa koleginicom i drugaricom Marijom Šerifović odeševila je publiku, a da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovaj sočni kolač. Omiljen njenim ćerkama Heleni i Đini, ne sumnjamo da će se i vama dopasti.

MAĐARSKA HLADNA ČORBA SA VIŠNJAMA Specijalitet koji će vas rashladiti u trenu
Tradicionalno mađarsko letnje jelo, kiselkasta i kremasta supa od višanja, obično se poslužuje pre glavnog jela. Rashladiće vas i osvežiti u trenu. Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Komentari (0)