KIFLICE SA SPANAĆEM Klasik na drugačiji način, prave se lako, a pojedu brzo
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
Testo:
- 1 kg brašna
- ½ l mleka
- 2 jajeta
- 100 g margarina
- 100 ml ulja
- ½ čaše jogurta
- 20 g svežeg kvasca
Fil:
- 2 jajeta
- 200 g sira
- 200 g odmrznutog spanaća
- so
Ostalo:
- 1 žumance
- semenke bundeve
Priprema:
U mleku rastopite kvasac, pa dodajte ulje, margarin i jogurt. Lagano dodajte brašno i malo soli. Umesite testo i ostavite da nadođe. Premesite i masu podelite na 4 lopte. Svaku razvaljajte i isecite na 8 ili više trouglova. Fil: Pomešajte usitnjen sir, spanać i jaja. Posolite po ukusu. Nafilujte trouglove i savijte u kiflice. Ređajte ih u pripremljen pleh, premažite žumancetom, po želji pospite semenkama bundeve i ostavite da nadođu. Pecite u rerni 10 minuta na 200 stepeni, a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 15 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
DOMAĆE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Zamirisaće na stolu dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE KIFLICE SA JOGURTOM Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru
Pola pleha nestane dok trepnete.
KIFLICE SA SIROM Mekane i vazdušaste, jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)