KIFLICE SA PIVOM Sočno pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a biće sveže i sutradan
Držaće vas dugo sitim, a savršene za doručak ili užinu.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 7 g instant kvasca
- 1 kašičica šećera
- 80 ml mlakog mleka
- 25 ml otopljenog putera
- 100 ml svetlog piva
- 1 kašičica soli
- 1 žumanca
- 2 kašike vode
- malo krupne soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mleko dodajte kvasac i šećer, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno sa solju, puterom i pivom. Onda dodajte mleko sa kvascem, i mesite dok ne dobijete glatko testo.Pokrijte ga i ostavite da odstoji oko 20 do 30 minuta. Zatim podelite testo na dva dela, pa svaki razvaljajte u krug. Svaki krug podelite na 8 trouglastih kriški. Onda razvaljajte svaki trougao od šire strane ka šiljatom kraju. Oblikujte kiflice, pa ih poređajte na pleh. Pustite da odstoje 15 minuta. Žumance pomešajte sa 2 kašike vode, pa premažite kiflice.Pospite kiflice krupnom solju.Pecite kiflice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA PIVOM Svakim zalogajem bude sećanje na detinjstvo, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)