KIFLICE SA PIVOM Sočno pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a biće sveže i sutradan
Držaće vas dugo sitim, a savršene za doručak ili užinu.

Potrebno je:
- 300 g brašna
- 7 g instant kvasca
- 1 kašičica šećera
- 80 ml mlakog mleka
- 25 ml otopljenog putera
- 100 ml svetlog piva
- 1 kašičica soli
- 1 žumanca
- 2 kašike vode
- malo krupne soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mleko dodajte kvasac i šećer, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno sa solju, puterom i pivom. Onda dodajte mleko sa kvascem, i mesite dok ne dobijete glatko testo.Pokrijte ga i ostavite da odstoji oko 20 do 30 minuta. Zatim podelite testo na dva dela, pa svaki razvaljajte u krug. Svaki krug podelite na 8 trouglastih kriški. Onda razvaljajte svaki trougao od šire strane ka šiljatom kraju. Oblikujte kiflice, pa ih poređajte na pleh. Pustite da odstoje 15 minuta. Žumance pomešajte sa 2 kašike vode, pa premažite kiflice.Pospite kiflice krupnom solju.Pecite kiflice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:

KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.

KIFLICE SA ČOKOLADOM MIRIŠU NA DETINJSTVO Mekane i vazdušaste, razgrabiće se odmah
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

DOMAĆE KIFLICE Odlične vruće, a biće super i kada se ohlade, po receptu bez mane
Sočne i mekane, ovakve do sada niste jeli.

KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže
Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)