EKSPLOZIJA UKUSA Salata sa dimljenim lososom je idealan letnji obrok, hranljiva, ukusna, a sprema se za tili čas
Hrskava je zahvaljujući domaćim krutonima, kremasta zbog jednostavnog prelivа od senfa i majoneza, i...
Ovaj recept za večernju salatu sa dimljenim lososom ima sve što vam treba.
Hrskava je zahvaljujući domaćim krutonima, kremasta zbog jednostavnog prelivа od senfa i majoneza, i aromatična od svežeg mirođije — a pritom je bogata proteinima. Ima puno teksture koja salatu čini zanimljivom, od hrskavog komorača i nežnog zelenog povrća do mekanog lososa i mekano kuvanih jaja sa polutvrdom žumancetom.
Sastojci:
- 2 šolje (oko 120 g) ražanog hleba isečenog na kockice
- 5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 3/4 kašičice soli
- 4 velika jaja
- 1/3 šolje majoneza
- 1 kašika senfa
- 2 kašike sveže seckane mirođije
- 6 šolja mešavine salatnog zelenila
- 1/2 šolje tanko sečenog komorača (iz jednog glavice)
- 225 g dimljenog lososa, pokupljenog na komade od 5 cm
Priprema:
Zagrejte rernu na 220°C. U činiji pomešajte kockice hleba sa 2 kašike ulja i 1/4 kašičice soli. Rasporedite ih u jedan sloj na pleh sa ivicama. Pecite dok ne postanu hrskavi, 10 do 12 minuta, promešajte na pola pečenja. Ostavite da se ohlade na plehu oko 10 minuta.
U međuvremenu, u srednjem loncu dovedite vodu do ključanja. Pažljivo ubacite jaja, smanjite temperaturu da voda samo lagano vri. Kuvajte 7 minuta. Odmah ih prebacite u veliku posudu sa ledenom vodom i ostavite da se ohlade oko 5 minuta. Oljuštite i isecite na četvrtine.
U maloj činiji umutite majonez, 2 kašike vode, senf, 1 i po kašiku mirođije, 1/4 kašičice soli i preostale 3 kašike ulja.
U velikoj činiji pomešajte salatno zelenilo i komorač. Dodajte 3 kašike dresinga i dobro promešajte da se obloži. Salatu poslužite sa lososom, jajima i krutonima na vrhu. Prelijte ostatkom dresinga i pospite preostalom mirođijom i 1/4 kašičice soli.
Bonus video:
Možda vas zanima:
KISELA SALATA OD PLAVOG PATLIDŽANA Super ide uz roštilj i pečenje, a gotova očas posla
Pravo letnje osveženje, pravićete stalno.
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
CACIKI SALATA Kremasta i lagana, osvežiće vas u momentu, baš kao ona grčka
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)