EKSPLOZIJA UKUSA Salata sa dimljenim lososom je idealan letnji obrok, hranljiva, ukusna, a sprema se za tili čas
Hrskava je zahvaljujući domaćim krutonima, kremasta zbog jednostavnog prelivа od senfa i majoneza, i...
Ovaj recept za večernju salatu sa dimljenim lososom ima sve što vam treba.
Hrskava je zahvaljujući domaćim krutonima, kremasta zbog jednostavnog prelivа od senfa i majoneza, i aromatična od svežeg mirođije — a pritom je bogata proteinima. Ima puno teksture koja salatu čini zanimljivom, od hrskavog komorača i nežnog zelenog povrća do mekanog lososa i mekano kuvanih jaja sa polutvrdom žumancetom.
Sastojci:
- 2 šolje (oko 120 g) ražanog hleba isečenog na kockice
- 5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 3/4 kašičice soli
- 4 velika jaja
- 1/3 šolje majoneza
- 1 kašika senfa
- 2 kašike sveže seckane mirođije
- 6 šolja mešavine salatnog zelenila
- 1/2 šolje tanko sečenog komorača (iz jednog glavice)
- 225 g dimljenog lososa, pokupljenog na komade od 5 cm
Priprema:
Zagrejte rernu na 220°C. U činiji pomešajte kockice hleba sa 2 kašike ulja i 1/4 kašičice soli. Rasporedite ih u jedan sloj na pleh sa ivicama. Pecite dok ne postanu hrskavi, 10 do 12 minuta, promešajte na pola pečenja. Ostavite da se ohlade na plehu oko 10 minuta.
U međuvremenu, u srednjem loncu dovedite vodu do ključanja. Pažljivo ubacite jaja, smanjite temperaturu da voda samo lagano vri. Kuvajte 7 minuta. Odmah ih prebacite u veliku posudu sa ledenom vodom i ostavite da se ohlade oko 5 minuta. Oljuštite i isecite na četvrtine.
U maloj činiji umutite majonez, 2 kašike vode, senf, 1 i po kašiku mirođije, 1/4 kašičice soli i preostale 3 kašike ulja.
U velikoj činiji pomešajte salatno zelenilo i komorač. Dodajte 3 kašike dresinga i dobro promešajte da se obloži. Salatu poslužite sa lososom, jajima i krutonima na vrhu. Prelijte ostatkom dresinga i pospite preostalom mirođijom i 1/4 kašičice soli.
Bonus video:
Možda vas zanima:
KISELA SALATA OD PLAVOG PATLIDŽANA Super ide uz roštilj i pečenje, a gotova očas posla
Pravo letnje osveženje, pravićete stalno.
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
CACIKI SALATA Kremasta i lagana, osvežiće vas u momentu, baš kao ona grčka
Pravi se lako, a pojede brzo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)